fbpx

Emlékezetes tesztek – II. rész

Tegnapelőtt ünnepeltük a tesztelok.hu indulásának harmadik évfordulóját, és ahogy ez ilyen alkalmakkor lenni szokott, nosztalgiáztunk is egy kicsit. Rengeteg autóval találkoztunk az elmúlt években, a legérdekesebb teszteket gyűjtöttük most egy csokorba, A-tól Z-ig, mivel elég hosszú a listánk, ezért több részletre bontottuk a cikket (kicsit elszámoltam magam, úgyhogy kettő helyett három lesz), az első rész itt érhető el, az archív teszteket pedig a linkekre kattintva olvashatjátok.

l212

Mitsubishi – szintén nem túl gyakori nálunk a márka, lenne még mit bepótolnunk, ám az L200-at volt szerencsénk közelebbről megismerni, pickupból rövidesen bővül az összehasonlítási alapunk is, hiszen cirka másfél hét múlva már nálunk lesz a Toyota Hilux. A Mitsuhoz visszatérve, következő alanyunk egy Sigma lesz, már itt morog a küszöbön a 3 literes motorjával.

Nissan – tavaly októberben teszteltük a Pulsart, kapott is egyből két cikket, ügyes darab, de a legemlékezetesebb nem ez a modell lesz, hanem egy szinte új állapotban megmarad, 1984-es Nissan Sunny Coupe B11, melyről hamarosan olvashattok is egy tartalmas írást is, már nagyon várjuk, hogy mit szóltok majd hozzá!

blank

Opel – ha van olyan márka, melynek modelljeit már közeli ismerősként szoktunk üdvözölni, az az Opel. Számos típussal volt már dolgunk, a legvadabb a 325 lóerős Insignia OPC volt, a legmókásabb pedig az Adam Rocks, de az idei év autója, vagyis az új Astra sem maradt ki a sorból.

blank

Peugeot – kóstoltunk franciakrémest, és mosolygós 301-et is, de egy kombi oroszlánt is kipróbáltunk a 308 SW személyében, a hűséges céges szállító szerepét pedig egy közel félmillió kilométert futott Partner játszotta el. De járt nálunk 2008, 3008, valamint 5008 is, szóval Peugeotból sem szenvedtünk hiányt.

blank

Polski Fiat – naná, hogy mindenki kedvenc egérkamionját is tesztelnünk kellett, a kis piros pókocskát is imádtuk, a párducmintás üléshuzatjával, és mint a 24 kőkemény lóerejével együtt! A lengyel márka által mutatott érdeklődésünk természetesen nem fullad ki ennyivel, már szervezés alatt van egy 125p tesztje is, reméljük, még idén sikerül megvalósítani.

p11

Porsche – kétségtelenül a legemlékezetesebbek között volt a 90-es 911-es tesztje, pedig már közel két és fél év is eltelt azóta, hogy utoljára találkoztunk a 250 lóerős legendával. Szintén a Keréknyom blognak köszönhetően egy felújított 928-as, valamint egy 924 Le Mans Edition is megjelent a tesztelok.hu-n, erősen ajánlott elolvasni ezeket a cikkeket is!

blank

Renault – a másik francia óriás sem ismeretlen számunkra, Clióból teszteltünk régebbit és újat is, de a Captur és a Kadjar is vendégeskedett nálunk, legutóbb pedig a Mégane-ról olvashattatok nálunk, a Talismannal viszont még tartozunk, de már nem sokáig.

blank

Rolls-Royce – első és eddigi utolsó Rolls-Royce tesztünk főszereplője egy frissen felújított, 1973-as Silver Shadow volt, a Simontornyai várnál megejtett – vihar előtti – fotózás hangulata az utánozhatatlan/megismételhetetlen kategóriába tartozik, a fenti kép magáért beszél.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb