fbpx

Klasszikus Mini, tisztán elektromos meghajtással

A brit márka az örök klasszikus rendkívüli kiadásával készül a 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonra: bemutatkozik a klasszikus Mini károsanyag-kibocsátástól mentes változata.

A Mini hálózatról tölthető változata a világ közkedvelt kisautójának legendás megjelenését és a holnapok nagyvárosi mobilitásának iránymutató hajtáslánc-technológiáját egyesíti. A világpremierrel a Mini egyértelmű állást foglal az innovatív, zéró emissziójú járműtechnológia térnyerésére irányuló nemzetközi törekvés mellett, miközben hamisítatlan stílusjegyekkel jelzi, hogy az egyedi megoldások a jövőben is a márka meghatározó szimbólumai maradnak.

A New Yorkban kiállított, tisztán elektromos meghajtással felszerelt klasszikus Mini minden tekintetben megőrizte egyediségét: a rendkívüli kiadás műszaki alapját a klasszikus Mini Cooper egyik gondosan megőrzött példánya adta. A vörös karosszéria-fényezést fehér tető és karakteres motorháztető-csíkok egészítik ki, az eredeti márkaemblémák és keréksapkák helyére pedig citromsárga MINI Electric logók kerültek.

A klasszikus Mini zéró emissziójú változata nem csupán megjelenésében, de menettulajdonságait tekintve is hű maradt a márkához. Az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása ráadásul új dimenzióba emeli a legendás kisautóra oly jellemző, gokartosan agilis vezetési élményt, amely világszerte osztatlan népszerűséget szerzett a brit prémiumgyártó eredeti modelljének.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb