fbpx

A hétvége leglátványosabb driftelését villantotta Cselőtei Patrik az AMTS-en

Drift terén rekordszámú összesen 39 nevező vett részt, akik látványos bemutatót és parázs csatákat tartottak a gumifüstre éhes közönségnek. Azonban a legkiemelkedőbb és leglátványosabb teljesítményt Cselőtei Patriktól láthatta a népes nézősereg, akik ezt hatalmas ovációval hálálták meg a profi drift versenyzőnek.

Az UNIX-AMTS 2024   a rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra.

Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a felnőttkorába lépett. Aki bármelyik évben tiszteletét tette odakint, idén garantáltan, merőben más rendezvénnyel találkozhatott, ami vadonatúj formában, vadonatúj elrendezéssel és minden eddiginél több látnivalóval mutatkozott be a nagyérdeműnek. Múlt, jelen és jövő válogatott autó- és  motorcsodáinak több mint ezer példányára, valamint a három napba sűrített rengeteg programra és élményre kicsivel több, mint 80.000 látogató volt kíváncsi!

Hagyományszerűen, a szezonnyitó GymkhanaDrift futamok az “A” pavilon melletti UNIX Drift Aréna aszfaltját és viacolor felületét avatták fel, sok száz lóerős versenyautók bevetésével, egy igazán pörgős versenyszám, a III. AMTS Park Drift Kupa keretei között. E téren is több újítással készültek a szervezők: a versenyzői depó az “A” pavilon mellé került, így vadonatúj pályán zajlott az akció, továbbá a látogatók számára a tavalyinál másfélszer nagyobb, több ezer főt fogadni képes lelátók épültek. Annyi biztos, hogy a látványos sportágnak nem lehet elég nagy nézőteret építeni, a helyszínen gyakorlatilag állandó volt a nézősereg!

A szombati napon zajló izgalmas döntőt követően, végül így alakult a dobogó:

  • Utasi Péter
  • Lobmayer Erik
  • Cselőtei Patrik
  • Zajacz Péter

 

,,Nagyon jól éreztem a magam mindhárom nap.. Pénteken és vasárnap a drift taxié volt a főszerep,
míg szombaton a versenyé, ahol igen látványos csatákat vívhattam ellenfeleimmel. Köszönöm a
közönségtapsot, és a jókívánságokat! A következő versenyem egy nemzetközi esemény a Drift Kings I.fordulója lesz, amelyet a Tököli reptéren fognak megrendezni Április 20-21-én!” – nyilatkozta Cselőtei Patrik.

A drift világában Cselőtei Patrik neve már most ismerősen cseng, és a jövőben még több sikerrel
kecsegtet.

Tartsuk hát vele a lépést a következő versenyeken is!

Fotók: Márton Martin

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb