fbpx

Minden eddigi rekordot megdöntött a 2024-es UNIX-AMTS!

A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra.

Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a felnőttkorába lépett. Aki bármelyik évben tiszteletét tette odakint, idén garantáltan, merőben más rendezvénnyel találkozhatott, ami vadonatúj formában, vadonatúj elrendezéssel és minden eddiginél több látnivalóval mutatkozott be a nagyérdeműnek. Múlt, jelen és jövő válogatott autó- és  motorcsodáinak több mint ezer példányára, valamint a három napba sűrített rengeteg programra és élményre kicsivel több, mint 80.000 látogató volt kíváncsi!

Nem csak a látogatottság döntött rekordot, az UNIX-AMTS minden szempontból az eddigi legnagyobb volt, amire valaha is sor került a Hungexpón. A programhelyszínek tekintetében a vásárközpont összes kiállítási csarnoka, azaz mind a hét pavilon megtelt, az autós-motoros világ minden létező tematikájával.

A programok és látnivalók kül- és beltéren összesen több mint 130.000 négyzetméteren zajlottak. Odabent több mint 350 egyéni kiállító cég, és klub standja, kint pedig teljesen új elrendezésű drift- és off-road aréna, népes tuning találkozó, valamint a Patricar jóvoltából soha nem látott számú résztvevővel lezajlott hangnyomás verseny várta a látogatókat.

A legnagyobb csarnok ez évben is a tuning és a háttéripar témakörét ölelte fel, egyúttal ide költözött be a rendezvény idei egyik legnagyobb újítása, az UNIX VIP stand is. Mint ismeretes, az UNIX Autó Kft., Magyarország piacvezető alkatrészkereskedelmi vállalkozása stratégiai partnerként csatlakozott az AMTS családjához és aktív résztvevőként is bekapcsolódott a rendezvény forgatagába. A vállalat több tucat partnercége jelent meg saját standdal, egy nemzetközi szintű háttéripari kiállítást létrehozva az “A” pavilonban. A helyszín a járműipar igazi ünnepe és találkozópontja  volt egyben, melyre több mint 15.000 szakmabeli partner látogatott el az ország minden pontjáról.

A rendezvény emellett az összes eddigi látnivalóját megtartotta, a hagyományok szerint idén is tíz, teljes értékű autós rendezvényt tömörített magában, melyek mindegyikét egyetlen belépőjeggyel nézhették meg a látogatók a nyitva tartás három napja alatt.

Nem volt hiány klasszikus vasakból sem: a rendezvényre egy komplett pavilonnyi, pazar veterán és oldtimer felhozatallal érkezett Classic Autó-Motor Show szervezősége. A Magyar Veteránjárművesek Szövetsége (MAVAMSz) szervezésében megvalósuló tematika szintén a “D” nagycsarnokban kapott helyet. A gyönyörűen restaurált, vagy éppen eredeti állapotában megőrzött több évtizedes múltra visszatekintő több mint 120 járműcsoda mellett a rendezők megemlékeztek a kerek 100. évfordulót ünneplő MG márka előtt, több igazi kuriózummal a felhozatalban!

A motoros szekció az új autós tematikával együtt a Hungexpo vadonatúj “H” pavilonját foglalta el, ami először került használatba az AMTS égisze alatt. A legnagyobb standot a Keeway & Benelli Motor Magyarország hozza a helyszínre, több mint 500 négyzetméteren bemutatva a kínálatot.

Hazai fronton a magyar és nemzetközi autós élet számos ismert személyisége és celebritását is vendégül láthattuk idén az AMTS-en. Hogy csak néhányukat említsük, versenyzői fronton többek között a Monster standján Piskolty Kevinnel, az Isuzunál Bunkoczi Lászlóval, a Speedzone-nál – a legendás műsorvezetők mellett persze – Nagy Norbert autóversenyzővel futhattunk össze. Továbbá Kecskés Bence önálló standdal volt jelen a fiatal gyorsasági motorversenyző első magyarként fut idén teljes szezont a Junior GP-ben. A tehetségek táborát erősítette Számadó Máté is, aki az IDM Superbike-ban versenyez idén. Továbbá a méltatlanul kevés kevés figyelmet kapó Flat Track szakág is képviseltette magát…

 

 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb