fbpx

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

A tehetséges magyar motoros a 2023-as szezon végén a magas színvonalú Spanyol kupasorozat összetett harmadik helyén végzett. Idén, pedig feljebb kapcsol…

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő  Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. A szabályrendszer is a fent említett két világversenyhez hasonló. Ezen belül a Stock 600-as kategóriába Európa szerte a legjobb versenyzők érkeznek és a világbajnokság közvetlen előszobájaként számon tartott széria. A versenyeknek pedig olyan pályák adnak otthont, mint Misano, Barcelona és Jerez.

 

FIM JuniorGP 2024-es versenynaptára (A dátum a versenynapot jelöli)

Április 21 – Motor Valley and Emilia-Romagna (Misano) Olaszország

Május 5. – Circuito do Estoril Portugália

Május 19. – Circuit Barcelona-Catalunya Spanyolország

Június 23. – Autódromo Internacional Algarve Portugália

Szeptember 15. – Circuito de Jerez – Ángel Nieto Spanyolország

Október 13. – MotorLand Aragón Spanyolország

November 24. – Circuit Ricardo Tormo Spanyolország

 

Kecskés Bence már megmérettette magát egy futamon tavaly, azzal, hogy első magyarként indult a JuniorGP aragoni fordulójának STK 600 kategóriájában.

Idén, pedig egyedüli és első magyarként ott lesz a rajtrácson a teljes szezonban és a legjobb eredményekért száll harcba. A hétvégi futamokat élőben megtekintheted a sorozat Youtube csatornáján.

„Egyszerűen szavakkal nem tudom összefoglalni, hogy mennyire vártam már ezt a hetet. Nagyon sokat edzettem a téli időszakban, hogy mind mentálisan, mind pedig fizikálisan készen álljak a versenyekre, ugyanis itt már 17 kör van a versenyen, amely más szint és más kihívás a korábbi bajnoksághoz képest, ahol valamennyivel kevesebb kört kellett teljesíteni. A misanói pályát már ismerem, korábban kisebb motorral már mentem rajta, de a 600 köbcentis Yamahával még nem. Misano az egyik kedvenc pályám, 4 éven keresztül a PreMoto 3-mal versenyeztem itt és ezeket a tapasztalatokat fogom használni vasárnap a verseny során. Felkészültem, a motoromban és csapatomban pedig nagyon hiszek. Alig várom már az első köröket. A 80-as rajtszámot pedig azért választottam  mert a 72 és a 82 között van, ami a szüleim születési évszáma” – mesélte Kecskés Bence.

 

Írta: Háfra Zsolt

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb