fbpx

Szezonnyitó „nyári futam” az M-Ringen – Track Racing Team

A 2024-es versenyszezon Monorierdőn, az M-Ringen vette kezdetét. A Magyar Szlalom Bajnokság első futamára szép számmal érkeztek az indulók reggel. Szám szerint 88 versenyző.

Indul a szezon…

A várható jó idő már reggel érezhető volt. Amíg az előző években köd és hűvös hajnal fogadta a tavaszi első futamokat, idén már melegebb ruha sem kellett, nappal meg kifejezetten nyárias volt az idő a maga 26-28 fokával.

Két héttel az AMTS, azaz Autó, Motor és Tuning Show után a Track Racing csapat két versenyzője, a Sződy fivérek is felkészülten érkeztek a szezonnyitó futamra: 

„Egy nagyon jól sikerült kiállítás után, amely az AMTS volt, befejeztük a fennmaradt felkészíteni valókat és gurultunk is ide, hogy versenyezzünk. Nyilván, egy-két beállítás még szükséges lesz, de ezt csak most a verseny alatt tudjuk meg. A hangulat jó, népes a mezőny és a kategóriánk is.” – mondta a nap elején Szabolcs és Zsolt.

Edzés 

Ezután a pályabejárás és a versenyzői eligazítás következett. Az edzésre is felsorakoztak sorban a versenyautók. Az Opel Tigra is sorban állt, először Szabolcs majd Zsolt indult. Azaz indult volna, de megállították az edzést, mivel baleset történt a pályán. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a kicsúszott autóban viszont az anyagi kár jelentős. Egy óra múltán folytatták az edzést.

Versenykörök

Szabolcs indult 17-es rajtszámmal:

„Ki kellett próbálni a fékeket, mivel a hátsó teljesen új. Ezen kívül 5 hónapja nem ültünk az autóban, bár ennyi eltelt versenyév után hamar hozzászokik az ember egy új szezonban. Jó volt megint éles kört menni, egyelőre nem a leggyorsabb, viszont a pálya vonalvezetése kifejezetten tetszik.” – osztotta meg első tapasztalatait Szabolcs. 2 perc 37 másodperc 873 ezred lett a köridő.

Zsolt kifejezetten értékes időt futott:

„Két részre kell osztani a pályacsíkot. Elején bójasorok vannak, a második felében pedig a normál M-Ring épített pálya, ideális ívekkel. Így a ritmusa változik, de egyenletesen. Ebben kell még gyorsulnom.” – nyilatkozta Zsolt. 2:30:197-es idejével ötödik volt az első körben.

A második körben Szabolcs hibázott. Ha felkészülve is ült az autóban a rajtnál, egy bójasor után következő jobbos kanyarban lesodródott a pályáról. A lassuláson kívül nem történt semmi, de ezzel időt vesztett. Így körideje sajnálatosan 2:41:098 mp. lett.

Zsoltnak sem volt sima köre. A végén belassult és némi kis időt vesztett tapasztalata szerint. Körideje 2:32:683 mp. lett. Sajnos a középső megmérettetésbe még bójahiba is beesett. Zsolt nem emlékszik, hogy épp melyik részen döntött vagy mozdított el pályaakadályt, de az eredményközlőre felkerült plusz 2 mp. járt érte.

A harmadik körben minden jól sikerült.


„Ez egy összeszedett kör volt. Ezért sajnálom a másodikat, de ez van. Így most minden szépen ment, gyorsultam is és az ívekre, főleg a bemeneti sebességre jobban figyeltem.” – ezzel a 2:35:755-ös idővel ért célba Szabolcs.

Zsoltnak is jó köre lett, de nem ez volt a napjának legjobbja:„Jól teljesített kör volt, de néha megesik, hogy az első kör a legjobb. Ez így lett, utána rontottam alapvetően.” – jegyezte meg tényszerűen Zsolt. Ez a köre 2:31:934 mp-re volt elég.

Eredmények

Az S3-as (1400-1600 köbcenti, széria autók) kategóriájában végül Zsolt a hatodik, Szabolcs a nyolcadik helyen végzett. Előbbi három, utóbbi egy pontot szerzett. Ezzel a Sződy fivérek első pontjai megvannak az évben.

Napi összefoglaló a Track Racing versenyzőitől:

„Kerek napot mondhatunk magunk mögött. Értendő a jó időre, végig sütött a nap és a szervezés, lebonyolítás és a jómagunk munkája is rendben volt. Nyilván gyorsulnunk kell, de ez még a szezon eleje. Autónk jó volt, az Opel Tigra megfelelően működött a pályán. Következő futamunk már tényleg nyáron lesz, nem nyárias időben. Ott találkozunk.” – foglalták össze a napot a testvérek.

A következő szlalom forduló Pécsett lesz május 11-én, ami lényegében egy hegyi felfutó. Szabolcs és Zsolt utalt rá, hogy nyáron találkozunk legközelebb, ez júniusban lesz. A pécsi futamot kihagyják (később olvashatunk döntésük okáról). Így ezen a napon egy másik rendezvényről jelentkeznek majd.

Beszámolónkat a rendezvény utáni hét elején olvashatják.

Fotók:
Track Racing 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb