fbpx

Elkészült a 250 ezredik Škoda Kodiaq

A Škoda Auto Kvasiny-i üzemében elkészült a 250.000. Kodiaq. A márka első nagyméretű SUV modelljének, melyet 2016 őszén mutattak be, csupán két évre volt szüksége, hogy elérje a negyedmilliós darabszámot. A Kodiaq a csehek egyik legnagyobb darabszámban eladott típusa és töretlenül tovább írja sikertörténetét: csak az idei év első nyolc hónapjában több, mint 100 000 jármű talált gazdára.

A nagyjából 23 hónap alatt legyártott 250 000 darab járművel a Kodiaq egyike a cseh gyártó világszerte elért növekedése hajtóerejének. Két évvel ezelőtt, 2016 szeptemberében a márka első nagyméretű SUV modellje kigördült a reflektorfénybe a berlini ‘Kraftwerk’ esemény helyszínén. A Kodiaq a Párizsi Motor Show-n ünnepelte kiállítási premierjét ugyanabban a hónapban, gyártása pedig a Kvasiny-i üzemben kezdődött 2016-ban. A Škoda Connect connectivity szolgáltatásai, amelyek mára gyakorlatilag a márka összes modelljének felszereltségéhez hozzátartoznak, szintén a Kodiaq modellben mutatkoztak be először. A 250 ezredik Kodiaq egy acélszürke színű Sportline változat.

A Škoda Kodiaq modellt jelenleg hat autógyárban készítik. A Kvasiny-i üzemen kívül a kínai Changshában, az orosz Nyizsnij Novgorodban, az indiai Aurangabadban, az ukrán Solomonovóban és a kazahsztáni Uszt-Kamenogorszkban gyártják.

A Kodiaq modellen kívül, a Škoda jelenlegi SUV kínálatába tartozik a Karoq kompakt SUV és a Kamiq is, amelyet Kínában gyártanak a helyi piac számára. Hamarosan a Kodiaq még egy úttörő szerepet tölt be – mint a márka első RS feliratot viselő SUV modellje, kiegészítve a Škoda legsportosabb modelljeinek sorát.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb