fbpx

Párizsban debütál a Škoda Kodiaq RS

Még a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show) alkalmával tartandó, októberi hivatalos világpremierje előtt leleplezte a Škoda új nagyteljesítményű SUV-modellje, a Kodiaq RS számos részletét. Videóban tekinthetők meg egyebek mellett a teljes-LED fényszórók, a virtuális műszeregység (Virtual Cockpit), valamint az új, dinamikus hangerősítés.

A márka történetének legerősebb sorozatgyártású dízelaggregátjával (176 kW/ 240 LE), az összkerékhajtással és az adaptív futóművel a márka első High-Performance SUV-modellje következetesen a sportosság jegyében született. E dinamikát a már alapkivitelben kínált, kristályhatású teljes-LED fényszórók és a Škoda jellegzetes formai nyelvezete emeli ki még jobban. A videóban a feláras Race-kék metálfényezés is látható, amely a Kodiaq RS kínálatában rendelhető első ízben Škoda SUV-modell számára.

Új, sportos elrendezés a virtuális műszeregységen

A Škoda Kodiaq RSszériafelszereltségét bővíti a szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatású és az egyéni igények szerint beállítható virtuális műszeregység (Virtual Cockpit). A további, ötödik megjelenítési üzemmódban sportos stílusban a fordulatszámmérő és a sebességérték áll a középpontban.

A Škoda első modelljeként kínálja a Kodiaq RS az új dinamikus hangerősítés (Dynamic Sound Boost) technikáját. Az ötletes rendszer a motorszabályzó elektronika adatai alapján a választott menetprofil függvényében változtatja, illetve erősíti a motor hangját. Az eredmény vonzó és érzelmekben gazdag hangzásélmény, amely még élvezetesebbé avatja a Škoda Kodiaq RS vezetését.

A Škoda Kodiaq RS októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon alkalmával tartja világpremierjét a nagyközönség előtt.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb