fbpx

Megkezdődött az új Qashqai gyártása Európában

A napokban megkezdődött az új Nissan Qashqai gyártása. Európa legkeresettebb crossoverének legújabb változata frissített formatervvel, technológiával és a teljesítményt is érintő fejlesztésekkel érkezik. A modernizáció négy területre koncentrálódik: megújult külső formaterv, még magasabb szintű minőséget képviselő belső tér, továbbfejlesztett vezetési élmény, valamint új Nissan Intelligent Mobility technológiákkal is rendelkezik az új Qashqai.

Jövő év tavaszától elérhető lesz a Qashqai-hoz a ProPILOT önvezető rendszer is, mely autópályán sávváltás nélkül képes a kormány, a gáz és a fék kezelésére, még sűrű forgalomban és nagy sebességű haladás esetén is. Az új Qashqai a Nissan sunderlandi gyárában készül, ehhez kapcsolódik, hogy nemrégiben 53 millió font értékű befektetéssel újultak meg a Nissan egyesült királyságbeli gyártólétesítményei, melynek eredményeképpen extra gyártókapacitás érhető el, így a Qashqai egyszerre készülhet az üzem mindkét gyártósorán.

Qashqai

A sunderlandi gyárból folyamatosan gördülnek ki a Qashqai-ok, mely jelenleg a legkeresettebb gépjármű az Egyesült Királyságban, illetve körülbelül 100 európai és nemzetközi piacra exportálják. A Nissan 83 éves európai története során ez a típus érte el a legnagyobb sikert, ma már a teljes brit autógyártás egyötödét a Qashqai teszi ki.

A Nissan egyesült királyságbeli tervezőközpontjában (Paddington, London), műszaki központjában (Cranfield, Bedfordshire), gyártóüzemében (Sunderland, Tyne and Wear), illetve értékesítési és marketing központjában (Maple Cross, Hertfordshire) immár több mint 40 000 ember dolgozik. A Nissan több mint 4 milliárd fontot fektetett ezekbe a létesítményekbe, és évente további 3 milliárd fontot invesztál a brit gazdaságba a beszállítókon, a szolgáltatókon és a bérkifizetéseken keresztül.

Qashqai belső

A Qashqai mellett a teljesen elektromos LEAF, a Juke crossover és a prémium Infiniti Q30 és QX30 modellek is készülnek a Nissan sunderlandi gyárában, mely a legnagyobb üzem az Egyesült Királyság autógyártásának történetében: a több mint 30 éve sikeresen működő üzemben a tavalyi év során 507 436 jármű készült.

A Qashqai első generációjának értékesítése 2007-ben kezdődött meg. A legújabb változat pedig jelentős előrelépést jelent a 2014-ben bemutatott második generációhoz képest. A következő hónapban egész Európában megkezdődik az értékesítése. A Nissan 2016. októberében bejelentette, hogy a teljesen megújult, 3. generációs Qashqai is Sunderlandben készül.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb