fbpx

Új modell bemutatásával indította az évet az MG Motor Hungary

Az MG Motor Hungary egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be legújabb modelljét, az MG HS-t.

A 2022 szeptember 17-én bevezetett ikonikus márka az MG, kedvező fogadtatásra talált a magyar piacon. Közel 300 db MG márkajelzésű jármű talált gazdára Magyarországon. A siker titka az autók kedvező ár-érték arányában, a vagány külsőben, az átlagon felüli garanciális időben és nem utolsó sorban a kiterjedt kereskedői hálózatában keresendő. Az első rendelkezésre álló modellek javarészt a B-SUV kategóriába tartozó MG ZS-ek voltak, így a modellpaletta bővülésével megalapozott az a célkitűzés, hogy 2023-ban jelentős piaci részarányt érjen el.

Az MG 2022 szeptemberében kezdte meg hivatalosan a hazai autóértékesítést két modell (MG ZS  és MG EHS) 6 változatával.-  – A linkekre kattintva olvashatod a tesztjüket. –  A most érkező MG HS a már korábban bemutatott, C-SUV szegmensbeli EHS Plug-in hybrid modell benzines változata. Formaterve tökéletesen illeszkedik az európai ízlésvilághoz, vonalai határozottságot és dinamizmust sugallanak. Kívülről sportos, belülről családbarát – praktikus, tágas és biztonságos.

A 4574 mm hosszú, 1876 mm széles és 1685 mm magas MG HS egy teljes értékű SUV, amely lenyűgöző helykínálatot és kényelmet biztosít utasai számára. Az otthonos belső térben számos puha és kellemes tapintású anyag, komfortos ülések, okosan kialakított tárolók és ízléses dekorelemek fokozzák a minőség érzetét. Minden felszereltségi szint tartalmazza – többek között – a klímaberendezést, a 10,1”-os színes lebegőképernyőt és az Apple CarPlayTM /Android AutoTM csatlakozókat.

Az MG HS 162 lóerős, négyhengeres 1.5 literes turbós benzinmotorral érkezik a magyar piacra, amely elsőkerék-meghajtással 250 Nm maximális nyomatékot ad le. A vásárlók hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos, DCT sebességváltó közül választhatnak. A belsőégésű motorral szerelt HS ötcsillagos Euro NCAP töréstesztje mellett, a csúcstechnológiás MG Pilot vezetőtámogató csomag gondoskodik a biztonságról, amely minden változatban alapfelszereltség – szintenként eltérő funkciókkal.

Az MG HS három felszereltségi szinttel válik elérhetővé hazánkban. A kizárólag manuális váltóval szerelt, belépőszintű Family változat 9 999 000 forintos indulóáron. A középső, Comfort felszereltség manuális váltóval 10 599 000 Ft-tól, automata váltóval 11 149 000 Ft-tól érhető el. A kínálat csúcsát jelentő Luxury felszereltség  manuális váltóval 11.349.000 Ft-ért, míg automata váltóval 11.999.000 Ft-ért vásárolható meg.

„A most bevezetett MG HS modellünk méreténél fogva ideális nagyobb családok számára, de flottaautóként céges felhasználásra is kiválóan alkalmas. Az MG márka a Get More jelmondatát követve termékek szintjén is többet nyújt, hiszen az egyes felszereltségi szintek számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek a konkurens típusoknál felár ellenében, vagy még úgysem érhetők el. A kiváló ár-érték arányú, minőségi termékeink mellett a jelenlegi piaci helyzetben hatalmas előnyt jelent, hogy a gyári ellátás folyamatos, aminek köszönhetően országos szinten több száz darabos készlettel rendelkezünk. További jelentős fegyvertény, hogy a legújabb HS modellünkből automata váltóval szerelt változatból is jelentős készlet áll rendelkezésre, melyet a versenytársainkhoz képest jelentős árelőnnyel kínálunk.

Az eddigi értékesítési eredményeink bizakodásra adnak okot: a bevezetéstől eltelt bő 3 hónap alatt az értékesítéseink nagyrészét kitevő, kétféle benzinmotorral elérhető ZS modellünkkel a B-SUV szegmensen belül jelentős, 4%-os piaci részesedést értünk el. Az idei évben további három tisztán elektromos modellel bővülő termékkínálatunknak köszönhetően az eladási darabszámok és ezzel párhuzamosan a piaci részesedésünk is növekszik, így a 2024-re prognosztizált 3%-os piaci részesedés minden bizonnyal elérhetővé válik.” – osztotta meg Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója.

Az új modell adatlapja már elérhető az importőr weboldalán, ahol minden lényeges információt megtalálsz, sőt akár összerakhatod saját modelled is.

Forrás: MG Motor Hungary Sajtóanyag

Írta és a fotókat készítette : Háfra Zsolt

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb