fbpx

Bemutatták az új Renault Koleost

A Pekingi Autószalonon leplezték le a második generációs modellt, amely jóval komolyabb lett elődjénél, a Renault pedig – nem meglepő módon – nagy reményeket fűz hozzá. Ez már csak abból a tényből is sejthető, hogy 80 országban dobják majd piacra a Koleost.

Az SUV-választék tovább bővült, ezúttal a Renault jelentkezett egy meglehetősen határozott típussal. A Koleos név nem ismeretlen, jóllehet az első szériával túl sok közös pontjuk nem maradt. A korábbi kivitel már nem illett a márka jelenlegi formanyelvébe, és bár a ráncfelvarrás sokat javított az összképen, már itt volt az ideje a váltásnak.

koleos1

Az Espace-hez hasonlóan a Koleos is a Nissan X-Trail alapjaira épül, a 4670 mm hosszú és 213 mm hasmagasságú, összkerekes SUV bőséges helykínálattal rendelkezik, csomagtere alapból 542 literes és egészen 1.69 köbméterig bővíthető. Minőség szempontjából is szintet lépett a Renault, hiszen a középkategória felső szintjéhez igyekeztek igazítani a Koleost. Az extrák listája jelentősen bővült, modern vezetéstámogató rendszerek garmadája lesz elérhető (sávtartó/sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens, automata vészfékező/követési távolságot figyelő rendszer, parkolási segédlet). A műszerfal központi egysége egy 7 colos képernyő lesz, míg a középkonzolon egy 8.7-es, R-Link 2 rendszerrel ellátott álló kijelző kap helyet a magasabb felszereltségi szinteken.

koleos2

A Koleos 130 és 175 lóerős benzines és dízel erőforrásokkal érkezik, ám részletes információkkal még nem szolgált a Renault a motorokat illetően. Azt viszont már elárulták, hogy hatfokozatú manuális, illetve X-Tronic automata sebességváltóval lesz elérhető. A Dél-Koreában és Kínában készülő típus először Ázsiában lesz megvásárolható, később Ausztrália és Dél-Amerika is bekapcsolódik az értékesítési láncba, végül 2017. elején Európába is megérkezik a modell.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb