fbpx

Magyarországon is debütált az új VW Touareg

Hazánkban is bemutatkozott a Volkswagen Touareg legújabb, harmadik generációs változata. A márka zászlóshajója mindössze pár héttel a nemzetközi bemutató után, május 11-én érkezett meg Budapestre. Bemutatkozásával – a T-Roc, a Tiguan, a Tiguan Allspace után – már négy tagúra bővült a Volkswagen SUV kínálata. A teljesen megújult Touareg az elmúlt időszak VW szabadidő-autós offenzívájának fontos részét képezi, ami a piaci igényeknek megfelelően széles spektrumban kínál választási lehetőséget a vásárlók számára.

blank

A piaci trendek ugyanis azt jelzik, hogy jelentősen nőttek a szegmens értékesítési eredményei, 2010 óta hazánkban is 160 százalékkal gyarapodott az SUV értékesítések száma. 2017-ben már 42.111 szabadidő-autó talált hazánkban gazdára, ami az idei évben a várakozások szerint tovább nőhet. A Volkswagen SUV autócsaládjába további modellek is várhatók: 2019 tavaszán a T-Roc-nál kisebb méretű T-Cross, és 2020-tól lesz elérhető az I.D. CROZZ is, a márka első, teljesen elektromos SUV-je.

Innovatív megoldásaival, megújult formájával és szolgáltatásaival az új Touareg a prémium szegmensbe lép be, az autóban minden olyan megoldás megtalálható, ami a XXI. századi autógyártásának csúcsát jelenti: konnektivitás, asszisztens rendszerek, komfort szolgáltatások, infotainment, IQ.Light – LED Mátrixfényszóró, amiknek a hálózatba integrálása hozza el a jövőt a jelenbe a méretes szabadidő autó fedélzetén.

Az új Touareg a Volkswagen-csoport MLB (Modularen Längsbaukasten – hosszmotoros építési technika) platformjára épül, amit a felső-középkategóriánál nagyobb gépkocsik esetében alkalmaznak a hosszában beépíthető motorral és váltóval szerelt autóknál. A harmadik generációs modell az elődhöz képest 44 milliméterrel szélesebb (1.984 mm) és 77 milliméterrel hosszabb, ellenben 7 milliméterrel alacsonyabb lett (1.702 mm). Az új dimenziók természetesen befolyásolják az arányokat és a belső helykínálatot, az autó hosszának növekedésével például 697 literről 810 literesre nőtt a csomagtartó. A vegyes anyagfelhasználásnak köszönhetően, mellyel 48 százalék alumínium és 52 százalék magas minőségű acél elem került az új Touaregbe, elődjénél 106 kilóval könnyebbé vált.

A Volkswagen az új Touareget egyedülálló, hatékony és nagy vonóerővel bíró, 3.0 literes, V6-os turbómotorokkal kínálja. Hazánkban májustól a 231 lóerős, V6-os dízel erőforrással rendelhető a modell, de idén júliustól a 3.0 literes, 231 lóerős TDI, szeptembertől pedig a 3.0 literes, 340 lóerős TSI is választható lesz. és 2019 márciusában érkezik majd  a kínálat csúcsát jelentő 4.0 literes, 421 lóerős dízelmotor.

Az új Touareg a harmadik generáció esetében is 4MOTION összkerék-hajtással, és  8 fokozatú automata váltóval kapható széria felszereltségben. Az új  Touaregben mutatkozik be az elektromechanikus aktív oldalirányú billenés stabilizálás, ami a karosszéria mozgását figyelve, a futóműnél beavatkozva egyenlíti ki a túlzott billenést. (Ez az extra első ütemben csak Németországban lesz elérhető.)  Másrészt megjelenik a kínálatban az opcionális összkerék-kormányzás, amivel – vezetési helyzettől függően – akár egyszerre kormányozhatjuk az összes kereket, jelentősen megkönnyítve ezzel a kocsi irányítását és kisebb sugarú fordulását.

Az új Volkswagen Touareg három felszereltséggel választható: az Atmosphere a lounge hangulatot idézi fel, amiben a fa és a natúr anyagok dominálnak. Az Elegance inkább a letisztult high-tech világot idézi, amiben dominálnak a fémes anyagok, s az ahhoz passzoló színek. Az R-Line pedig a sportosságot sugallja mind külső-, mind belső megjelenésében.

A Touareg harmadik generációjában ünnepli világpremierjét az Innovision Cockpit, amely két, óriási üveg felületű kijelző összeolvadásával kelti életre az SUV kínálat egyik legnagyobb digitális felületét. Igény esetén akár 1.920×1.020 pixel felbontású, 15,0 colos Discover Premium infotainment, és egy vadonatúj, 1.920×720 pixeles digitális műszerfal is rendelhető. Az új platformoknak köszönhetően szinte az összes kapcsoló eltűnik a középkonzolról, a jármű legtöbb funkcióját, asszisztens rendszerét vagy audio beállítását ezeken keresztül lehet beállítani.

A Touareg külső és belső tulajdonságai között megtalálható vezetői segédrendszerek széles skálája is meggyőző, közülük több, első ízben érhető el a Volkswagen kínálatában. Ilyen például a “Nightvision” éjjellátó asszisztens rendszer, amely a sötétedés utáni vezetést segíti. Ezekkel a segédrendszerekkel a Touareg részben automatizált vezetési funkciókkal vértezhető fel.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb