fbpx

Infiniti QX50 Concept

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon leplezték le az Infiniti QX50 koncepcióját, a márka jelenlegi formai sajátosságaival rendelkező, prémiumkategóriába szánt modellje az igazi meglepetést a motorházteteje alatt rejtegeti.

A már szériaközeli állapotban lévő SUV az eddigi információk alapján a jövő év elején érkezhet meg a piacra, és igen komoly konkurenciával kell számolnia, így aztán nem is csoda, hogy már most elkezdték a promózását. Külsejét tekintve egyértelműen visszaköszön az Infiniti napjainkban is futó dizájnja, a hatalmas hűtőrács és a szigorúra szabott fényszórók igazán morcos kiállást eredményeznek, vélhetően ezen a téren sem számíthatunk már túl nagy változásokra.

Infiniti QX50

A beltérben fa dekorelemekkel és alcantara-bőr borításokkal igyekeztek igényesre faragni az összképet, kijelzőkből sem lesz hiány, a digitális műszerfal mellett a középkonzol két érintőképernyőt kapott, utóbbiak közül a feljebb elhelyezkedő a navigációért felelős, az alsó pedig a szórakoztató-egységet képvisel. Érdekesség továbbá a QX50-ben bemutatkozó, ProPilot elnevezésű, részben önvezető rendszer.

Infiniti QX50 belső

A különlegességek tárháza a VC-Turbo nevet viselő, változó kompressziójú turbómotorával teljesedik ki, a 272 lóerős erőforrás a gyártó ígérete szerint a dízelmotorok fogyasztását egyesíti a benzinesek teljesítményével. Hogy ez miként működik majd a gyakorlatban, azt még egy darabig nem fogjuk megtudni, ám az tény, hogy a fejlesztést – nem csupán márkán belül, hanem világszinten is – elsőként a QX50-ben fogják alkalmazni.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb