fbpx

Renault Megane Estate – divatos pakolós

A negyedik széria kombija jóval mutatósabb és valamivel nagyobb is lett, mint elődje, mégis sikerült megőriznie ismertetőjegyeit. A kereskedésekbe szeptember elején érkezik majd meg, a gyártó már szinte minden fontos információt közölt a modellről.

estate1

Az Estate az alapváltozat mellett GT/GT-line változatokban is piacra kerül, előrendelésük június elsejétől lehetséges. A Megane kombija kecsesebb, és sportosabb kiállású lett, 5.8 centivel alacsonyabb, mint elődje, tengelytávja 0.9, hossza pedig 4.5 centiméterrel nőtt. A CMF C/D padlólemezre épülő típus 580 literes alap csomagtérrel rendelkezik, amely sokoldalúan variálható, ráadásul tárolók és rögzítők javítják a pakolhatóságát. A támla gombnyomásra előredönthető, illetve 60/40 arányban osztható, az első ülések kialakítása miatt pedig a második sor tágasabb lett.

Az anyagminőségen is igyekezett javítani a Renault, de ezt már a ferdehátú típus esetében is lehetett tapasztalni, természetesen a műszeregységek is ugyanazt a kialakítást kapták. A Talismanból már ismert álló érintőkijelző is helyet kapott az opciós listán, mely az R-LINK 2 rendszerrel van ellátva. Az extrák listája meglehetősen hosszú, Head-up display, vészfékrendszer, sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens, táblafelismerő, holttérfigyelő és adaptív tempomat, de tolatókamerát és automata parkolási segédletet is lehet hozzá kérni.

estate2

A GT még komolyabban el lesz eresztve, mind külsejét (átalakított hűtőrács, lökhárító), mind belső dizájnját és felszereltségét tekintve. A sportosabb változatban módválasztó és 4CONTROL összkerék-kormányzás is elérhető, valamint ezt a kivitelt már a 165 lóerős dízellel, vagy 205 lovas benzines erőforrással is meg lehet rendelni.

A motorpaletta kellően széles, a dízel választékot a 90 és a 110 lovas (ez dízelhibrid változatban is rendelhető) 1.6 Energy dCi, illetve egy 130 lóerős blokk szolgáltatja. A hatsebességes manuális mellett pedig hatos EDC váltóval is elérhető a modell. Benzinesek esetében 1.2 literes, 100 és 130 lóerős Energy TCe turbómotorok közül lehet választani.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb