Elektromos autó

Lancia újratöltve

Lancia újratöltve

lancia 004

Ki szeretne otthonra egy életnagyságú  Lancia Delta HF Integrale Evo I rali replikát? Valószínűleg sokan válaszolnának igennel, de jobban megnézve rengeteg munkára van szükség ahhoz, hogy szép végeredmény szülessen. A Bartos Motorsport kihozta a maximumot az olasz legendából, innen is gratulálunk a teljesítményhez!

Aki vezetett már Lancia Deltát, az tudja, hogy kivételes gépről van szó, olaszhonban rendesen összerakták a technikát. Szétszedni, felújítani, versenyautó bőrébe bújtatni pedig igen nemes feladat. Tudták ezt jól a Bartos Motorsportnál is, a képeken az eredeti versenygéphez megszólalásig hasonló Delta köszön vissza. Na de ne szaladjunk ennyire előre, bizony nem egyik napról a másikra épült fel a replika, a valósághoz hűen egy hosszú folyamat lépéseit szeretnénk bemutatni, minél részletesebben.

Finoman szólva sem szép állapotban került az új gazdájához a Delta, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy nagyot álmodjon. Sok e-mailt és még több fejtörést okozott az igények feltérképezése, a tulajdonos lényegében egy utcai élményautót szeretett volna, méghozzá a híres Martini dizájnnal. Az autót nem versenycélra szánták, viszont a sportosság alapkövetelmény volt, továbbá sok olyan változtatást is végre kellett hajtani a járgányon, ami az átlag használatot kényelmesebbé tette.

A Lancia végül egy konténerben érkezett meg, és ugyan nem ez a legdicsőségesebb belépő, amit el tudnánk képzelni, mégis érezhető volt, hogy nagy dobás készülődik. Az autó üzemképes volt, de első ránézésre egyértelművé vált, hogy kissé lepusztult az évek során. Ám mikor a Bartos Motorsport csapata darabjaira szedte a Deltát, kiderült, hogy sokkal több munka vár rájuk, mint amire előzetesen számítottak.

lancia 011

A karosszériát teljes egészében fel kellett újítani, a képeken látszódik, hogy milyen rossz állapotban volt, ráadásul a kaszni még a gyári teljesítményhez is gyengének tűnt, és mivel a bukócső nem jöhetett szóba, egyéb megoldásokkal kellett előrukkolni. A homokszórást követően aprólékos lakatosmunka következett, a teljes karosszéria újra lett hegesztve, a plusz vasalások, erősítések elengedhetetlenek voltak. Szerencse, hogy a srácok jelentős tapasztalattal rendelkeztek ezen a téren is. Ezután az alváz- és üregvédelem következett, szintén nagy alapossággal elvégezve, minőségi anyagokat használva. Az alapozás és a hőkamrás fényezés után pedig felkerült a hőn áhított Martini dizájn is. Ezzel a lépéssel a Delta külseje végképp szintet lépett, meg kell hagyni, nagyon mutatós lett. Belül azonban még bőven akadt tennivaló. Folytatás hamarosan…

Galéria

Bense Róbert

zparts autóalkatrész
Lotus Cleaning tesztelok.hu

Javasolt cikkek

Back to top button
Close