fbpx

Környezetbarát Trabant – ez aztán tényleg zöld

A németországi ReeVolt! nevet viselő vállalat hagyományos autók elektromossá történő átalakításával foglalkozik, és bizony rendesen elsült az agyuk, amikor kitalálták, hogy néhány veteránkorú kultuszautót is zöld útra vezetnek.

etrabi1

Az ötlet nagyszerű, ráadásul még új autót sem kell előállítani a megvalósításához, hiszen egy régi konstrukció is felhasználható, és a garázsban való porosodás helyett közlekedhet tisztán is, méghozzá a gyártó eCycling elnevezésű csomagjának segítségével. Hogy mégis miként lehet viszonylag könnyedén átalakíttatni az autót? A csomag tartalmaz egy elektromos motort és a hozzávaló töltőt, illetve egy építési útmutatót, melynek követésével mindössze néhány nap alatt elvégezhető a munka. Az akkumulátorokat bérelni is lehet, így az elhasznált darabokat is visszaválthatja a cég.

A ReeVolt! pedig nem a levegőbe beszél, hiszen először egy Bogarat varázsoltak „tisztává”, majd a fotókon látható Trabanttal is megtették mindezt, amely elmondásuk szerint mintegy 100 kilométert képes megtenni, maximális sebessége pedig akár a 110 km/órát is elérheti, az akkumulátorok cirka 5-6 óra alatt töltődnek fel.

etrabi2

A kezdeményezés jó, bár a vásárlóközönség vélhetően elég szűk lesz, arról nem is beszélve, hogy az átalakító szett többmilliós kiadás, pedig az apró, könnyű, igaz régi városi kisautóknak ez egy remek második esély lenne.

Fotók innen.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb