fbpx

Frissült a Nissan Qashqai

A Genfi Autószalonon leplezték le az átszabott Nissan Qashqai-t, a népszerű crossover karaktere jelentős fejlesztésen esett át, a naprakész külső formaterven, a magasabb szintű minőséget képviselő belső téren és a továbbfejlesztett vezetési élményen volt a hangsúly.

Vadonatúj lehetőség a kínálat csúcsát jelentő Tekna+ felszereltség, melyhez új, nappabőrrel kárpitozott, illetve luxuskivitelű 3D párnázású ülések is tartoznak. Újdonság a selyemfényű króm betétekkel díszített D-alakú kormány is. Ezen megtalálható a műszerfali kijelző négyirányú kezelőszerve is, mely elősegíti, hogy a vezető mindig az úton tartsa szemét. A digitális rádiót és műholdas navigációt is tartalmazó NissanConnect infotainment rendszer új, intelligens kezelőfelületet kapott. A héthangszórós BOSE hangrendszer pedig a zene szerelmeseit szólítja meg.

Nissan Qashqai

A frissített utasteret a kifinomultabb, „dinamikus prémium” stílusjegyeket felvonultató külső egészíti ki. A fejlesztések kiterjednek a teljesen átdolgozott orr részre is, így a Qashqai is megkapta a Nissan legújabb V alakú hűtőrácsát. Megújult a lökhárító és a domborított motorháztető is. Az átdolgozott formájú fényszóróknak köszönhetően könnyebben megkülönböztethető a halogén és a LED lámpatestekkel ellátott változat. Megújult a jellegzetes alakzatú lámpatesttel rendelkező nappali menetfény is, az adaptív első világításrendszer pedig az éjszakai vezetést teszi biztonságosabbá. Hátul az azonnal felismerhető bumerángformájú világítás immár a teljes lámpára kiterjed, és modern 3D lencsét is kapott, így hangsúlyosabbá vált a jellegzetes körvonal. Két élénk színű fényezéssel bővült a Qashqai színválasztéka. Ezek a Vivid kék – mely a genfi sajtótájékoztatón bemutatott autón debütált –, és a Gesztenyebarna.

Nissan Qashqai belső

A Qashqai mindig is magabiztos vezethetőségéről volt ismert.  Számos felszín alatt megbúvó fejlesztés gondoskodik arról, hogy megmaradjon a típus kimagasló kezelhetősége. A felfüggesztést, a lengéscsillapítást és a kormányművet érintő fejlesztések kifinomultabb vezetési élményt tesznek lehetővé. A továbbfejlesztett lengéscsillapító anyagoknak és megnövelt üvegvastagságnak köszönhetően kevesebb gördülési-, motor- és szélzaj szűrődik az utastérbe. Látványos 17, 18 és 19”-os könnyűfém keréktárcsák is választhatók, melyek mindegyike a maximális hatékonyság érdekében optimalizált aerodinamikájú.

A sok fejlesztés természetesen nem ment a Qashqai aerodinamikus teljesítményének kárára.  Megtartotta kategóriavezető 0,31-es légellenállási együtthatóját, és az 1,5 literes dCi dízelmotor 99 g/km-es értékével továbbra is a szegmens legjobb CO2 kibocsátásával büszkélkedhet. Ezek az innovációk alacsony fenntartási költségekkel kecsegtetnek a Qashqai vezetők számára.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb