fbpx

Az MG4 Electric modellel kezdődik az MG 100%-ban elektromos autóinak értékesítése Magyarországon

A külföldön már nagy népszerűségnek örvendő MG4 Electric-kel kezdi meg elektromos autóinak forgalmazását az MG Motor Hungary hazánkban. A modellt az AMTS kiállításon megrendezett sajtótájékoztatón mutatták be a szakma képviselőinek és a nagyközönség is szemügyre veheti a hazánkban most debütáló, lenyűgöző formatervezésű és kiváló ár-érték arányú modellt a hétvégén zajló kiállítás időtartama alatt, a G pavilonban.


Az MG4 kompakt méretekkel, nagy elektromos hatékonysággal, innovatív vezetéstámogató rendszerekkel és gazdag szériafelszereltséggel rendelkezik – mindez kiemelkedő vezetési élménnyel párosul. Az modell a bemutatót követően elérhetővé vált az MG márkakereskedésekben.

Az MG most debütáló elektromos termékvonalával elérhetővé válik a legmodernebb technológián alapuló elektromos autózás mindazok számára, akik nyitottak a környezetbarát életmódra, hiszen az ésszerű árazásnak és a kiváló ár-érték aránynak köszönhetően a vásárlóknak sem a technológia, sem a hatótáv, sem a felszereltség tekintetében nem kell kompromisszumot kötniük. Az elektromos termékvonalhoz új szlogen – a Recharge yourself – is társul, amely energiát, lendületet, fiatalos lelkületet, megújulást sugall. Hiszen az elektromos életmód egy új alternatívát jelent, amely segít megújítani a szemléletet és pozitív energiával tölt fel. Az értékesítés az MG4 modellel kezdődik, amely az MG Motor jelenlegi legkorszerűbb autója.

Új modell, új platform, új osztály

Az MG Motor a vadonatúj MG4 Electric modellel a kompakt, elektromos hajtású hatchback szegmensben tör be a piacra. Ez az első MG modell, amely az MG anyavállalata, a SAIC Motor által kifejlesztett intelligens, új MSP (Modular Scalable Platform) platformra épül. A padlólemez szerves részét képezi a szintén a gyártó által kifejlesztett, fekvő akkumulátorcellák innovatív elrendezésének köszönhetően, az iparágon belül egyedülálló, mindössze 110 mm vastagságú “ONE PACK” akkumulátorrendszer. Az akkumulátorok kialakítása és elhelyezése által biztosított alacsony súlypontnak köszönhetően kiváló úttartást, a fejlett platform kiegyensúlyozott tengelyek közötti 50:50 arányú súlyelosztása jobb kezelhetőséget, közvetlenebb kormányreakciót és gyors kanyarodást tesz lehetővé. Hátsókerékhajtással kombinálva az új MG4 Electric igazi vezetési élményt biztosít.

Szemet gyönyörködtető, jövőbe mutató formaterv

Az új, teljesen elektromos hatchback modell szemet gyönyörködtető, sportos dizájnnal büszkélkedhet: energikus, lendületes és fiatalos. Az MG4 Electric dinamikus formatervezése globális fejlesztés eredménye, amelyben a sanghaji SAIC Motor Design Center, a londoni Advanced Design Studio és a szintén a brit fővárosban található Royal College of Art is részt vett. A 4287 mm hosszú, 1836 mm széles és mindössze 1504 mm magas ötajtós ferdehátú tökéletesen illeszkedik a modern

városi környezetbe. A B-szegmenshez tartozó elektromos hatchback vonzerejét a LED fényszórók által behatárolt, markáns motorháztető, éles vonalak, erőteljes és modern hátsó rész, valamint a kéttónusú, kifinomult aerodinamikát biztosító tető adja.

A stílusos, feltűnő új dizájn mellett az MG4 EV a megnyújtott 2705 mm-es tengelytávnak köszönhetően a kompakt külső méretek mellett kényelmes és tágas utasteret kínál, amelyben akár egy öttagú család számára is elegendő hely áll rendelkezésre, miközben elegáns és sportos arányai is megmaradtak. A hátsó csomagtartó kapacitását a mindössze 110 mm magas, kategóriavezető, vékony akkumulátor-technológia is növeli. A 40:60 arányban dönthető üléseknek köszönhetően a 350 literes csomagtér akár 1165 literesre is növelhető. Az minimalista hangulatú, minőségi belső tér tele van hi-tech funkciókkal, köztük egy 10,25”-os lebegő infotainment képernyővel és egy 7”-os digitális műszeregységgel, Apple CarPlay/Android Auto csatlakozási lehetőséggel. A középkonzol lebegő kialakítása több helyet teremt és olyan hasznos funkciókat integrál, mint például az okostelefonok tárolása és vezeték nélküli töltése.

Ötcsillagos biztonság, intelligens funkciók

A családi autó méretű elektromos hatchback biztonság tekintetében is kiemelkedő, hiszen az Euro NCAP biztonsági tesztjeink a legmagasabb, ötcsillagos minősítését kapta, mind az utas-, mind a gyalogosvédelem terén. A kiváló minősítéshez MG Pilot vezetéstámogató rendszer funkciói is nagyban hozzájárultak: az adaptív sebességtartó automatika (ACC), aktív vészfékező rendszer (AEB), intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC), sebességtámogató rendszer (SAS), forgalmi dugó asszisztens (TJA), bizonytalan vezetésre figyelmeztetés (UDW), sávelhagyás figyelmeztetés (LDW) és sávtartó rendszer (LKA) minden modellváltozatban szériafelszereltség.

Az új MG4 Electric alapfelszereltségként rendelkezik az innovatív MG iSMART technológiával, amely az internet segítségével harmonikusan integrálja a felhasználó és az autó közötti kommunikációt. Az MG App különböző funkciói – pl. járműkereső, bluetooth-okoskulcs, ajtók távoli nyitása/zárása, a hűtés/fűtés távvezérlése – pedig indulás előtt, útközben és a megérkezés után is kapcsolatot biztosít a járművel.

Kompromisszummentes hatótáv

Az MG4 Electric értékesítése két felszereltségi szinttel indul a hazai piacon. A belépőszintű modellváltozat az MG4 Electric Family, 51 kWh kapacitású akkumulátorral, a napi ingázásra tökéletesen alkalmas 350 km WLTP ciklus szerinti hatótávolsággal és 125 kW (170 LE) teljesítményű, hátsó tengelyt hajtó villanymotorral. Egyenáramú gyorstöltéssel az akkumulátor 40 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. A Family felszereltség alapára 12 899 000 forint. A magasabb, minden igényt kielégítő, 64 kWh-s akkumulátorral és 150 kW (204 LE) teljesítményű elektromotorral szerelt Comfort változat akár 450 km-es WLTP ciklus szerinti hatótávot is elérhet. A 64 kWh-s akkumulátor gyorstöltéssel (DC) 35 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető, akár 135 kW-os teljesítménnyel. Alapára: 14 399 000 Ft. A közeljövőben érkező csúcsfelszereltség, a Luxury változat, szintén 64 kWh-s akkumulátorral és 150 kW (204 LE) teljesítményű elektromotorral rendelkezik. Az MG4 Electric összes változata kevesebb mint 8 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, míg a végsebessége 160 km/óra, mindhárom változat motorja 250 Nm maximális forgatónyomatékkal büszkélkedhet.

Bővülő szolgáltatások az MG hálózatában

Az MG márka a piaci bevezetésétől hazánkban is 7 év vagy 150 000 km futásteljesítményig terjedő garanciával kínálja modelljeit. Az átlagon felüli gyári garanciához 7 év asszisztencia szolgáltatás is társul, melynek köszönhetően a vásárlók még nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Az MG márkaképviselete a sajtótájékoztatón jelentette be az új, pénzügyi szolgáltatásuk bevezetését, az MG Finance márkanév alatt futó finanszírozási terméket, mely a Merkantil bankkal kötött hosszútávú stratégiai megállapodás eredménye. „A megbízható finanszírozás a jelenlegi gazdasági környezetben kiemelt fontossággal bír. Az MG Finance két irányba nyújt támogatást: egyrészt, hogy az autók a gyárból zökkenőmentesen eljussanak a márkakereskedésekhez, másrészt arra is lehetőség nyílik a jövőben, hogy az ügyfelek számára kedvezményes finanszírozási lehetőségekkel könnyítsük meg az autóvásárlást” – mondta Kiss Norbert, a Merkantil Bank üzletágvezetője.

Számos szakmai elismerés

Az MG4 Electric modell már jelentős elismerést vívott ki a szakma és a vásárlók körében egyaránt.

A bevezetésétől eltelt fél év alatt csak az Egyesült Királyság vezető autós szakértőitől 15 díjat kapott, a szaksajtó elismerően nyilatkozik a modellről: elismerik nagyvonalú felszereltségét, praktikusságát, dinamikus vezethetőségét és azt is, hogy a jelenleg kapható legjobb ár-érték arányú elektromos autó. Az elismerések között a legrangosabb a tizenötödik, vagyis az “Év Autója Nagy-Britanniában” cím, amelyet az MG4 EV az elmúlt hat hónap során elnyert a szülőhazájában. Ezt a múlt hónapban, a UKCOTY elődöntőjén megszerzett “Legjobb Családi Autó” cím előzte meg.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy alternatív meghajtású modelljeink már itthon is kivívták a szakma elismerését. Minden okunk megvan rá, hogy az MG4 Electric kapcsán is hasonló szakmai sikerekre számítsunk, hiszen az első tisztán elektromos hajtású hatchback modellünk páratlan belső teret és praktikumot kínál, olyan felszereltségi szinttel, amely általában a prémium EV gyártóktól elvárható. Úgy gondoljuk, hogy az új MG4 Electric csábító ajánlat lesz a kompromisszumok nélküli, megfizethető elektromos autót kereső ügyfelek számára. Az innovatív, moduláris új gyártási platformban rejlő lehetőségeknek köszönhetően az elkövetkező években jónéhány további izgalmas, új MG modellt fogunk piacra dobni.”– jegyezte meg az eredményeket értékelve Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója.

Forrás: MG Motor Hungary sajtóanyag

Fotók: Háfra Zsolt

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb