fbpx

Frissült a Volkswagen Golf

2017-ben belehúz a Volkswagen, ezt maga Dr. Herbert Diess, az igazgatótanács elnöke jelentette be a napokban, természetesen valamivel szofisztikáltabb módon, ám a lényeg nem ez, hanem a modellpaletta megújulása, melynek egyik jelentős állomása a ráncfelvarrott Golf bemutatása volt.

Számos ponton érintették a változások a jelenleg futó szériát, a dizájn frissítése mellett a felszereltségek listája is bővült, valamint új erőforrással is büszkélkedhet majd a Golf. A külső módosítások leginkább a lökhárítón és a lámpatesteken észlelhetőek, utóbbi esetében a technológia is megújult, az első fényszórók LED-es változatban is elérhetőek lesznek.

g2

A beltér ránézésre maradt a régi, azonban olyan újításokkal dobták fel a Golfot, mint a digitális műszerfal, vagy a 9.2 colos képernyővel rendelkező, gesztusokkal is irányítható, valós idejű forgalomfigyelésre alkalmas Discover Pro infotainment rendszer. Új vezetőtámogató segédletek is szerepelnek majd az opciós listán, automatikus vészfék gyalogosfelismerővel, vészhelyzeti és torlódás asszisztens, utóbbi félautomata vezetési lehetőséget is képes biztosítani.

A motorválaszték sem maradt érintetlenül, az 1.4-es helyett 1.5-ös TSI erőforrások érkeznek 130 és 150 lóerős változatokban, a gyártó szerint nagyjából 1 literrel mérséklődhet a fogyasztás. A GTI kétliteres blokkja 230 lóerővel büszkélkedhet majd, a Performance pedig 245-tel. Az értékesítés heteken belül megkezdődik, az alapkivitel esetében az ár nem módosul.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb