fbpx

Íme a BMW 8-as sorozatának hírnöke

A BMW Group 2017. május 26-án, a legendás Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonásának első gálaestjén tartotta legújabb a modern BMW kupék stílusjegyeivel felvértezett Concept 8 Series tanulmányautó világpremierjét. A nóvum a gyártó legelőkelőbb modellsorozatának előfutáraként mutatkozik be, hiszen a vállalatcsoport történetének eddigi legátfogóbb újítási hulláma a tervek szerint 2018-ban a vadonatúj BMW 8-as Coupé érkezését is elhozza.

BMW 8

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó hovatartozása már első ránézésre egyértelmű, miközben innovatív karosszériáját friss ötletek és megoldások hatják át. „A koncepció formanyelve merész vonalvezetés mentén értelmezi újra a BMW legendás stílusjegyeit, amelyek főként a felületek közötti átmenetekben érhetők tetten. A letisztult eleganciát éles törések és lágy ívek kontrasztja szegélyezi, kiemelve a modell erőteljes adottságait. A végeredmény egy magabiztos kiállású, lélegzetelállítóan gyönyörű forma, amelynek minden porcikája egyedülálló. Egy modernkori klasszikus a javából” – jegyezte meg Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.

A koncepció frontrészét a nagyméretű hűtőrács, a vékonyra húzott fényszórópár és a hatalmas légbeömlők egysége határozza meg. A BMW Concept 8 Series tanulmányautón új értelmezésben jelennek meg a márka stílusjegyei, amelyek a vállalat klasszikus dizájnnyelvezetének is új utat mutatnak. A szélesen elnyújtott, vese alakú hűtőrács két oldalpárja például minden korábbinál alacsonyabbra került, a BMW kupéklasszikusainak emlékét idézve pedig egyetlen, nagyméretű keretben kapott helyet. A lefelé szélesedő hűtőrács-keret a BMW Concept 8 Series tanulmányautó magabiztos kisugárzását és dinamikus karakterét nyomatékosítja.

BMW 8

A szigorú tekintetről a rendkívül vékonyra húzott fényszórópár gondoskodik, hatszög alakú LED-helyzetjelzőkkel és BMW lézerfény-technológiával (BMW Laserlight). Az első lökhárító hatalmas légbeömlői eközben a tanulmányautó szélességét és a vezetés színtiszta élményét hangsúlyozzák: a szénszálból készült betétek a nagyteljesítményű erőforrás sportos teljesítményére utalnak.

A modell utastere kizárólag a lényegre koncentrál: a vezetés élményére. A volán mögött helyet foglaló sofőrt a sportautók jellegzetes, vezetőre összpontosító hangulata fogadja, ahol minden a vérpezsdítő lendületről szól. Az összes kijelző funkció, járművezérlési opció és utastéri felület, így a központi műszeregység, a műszerfal, a középkonzol és a két ajtókárpit is a letisztult egyszerűség elvét követi.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb