fbpx

Felnifelújítás – örökkévalóság

Mint korábban említettem, a felnifelújításnak senki ne álljon neki. Most olyan 80%-nál tartunk, időhiányában sajnos még most sincs készen és nincs is a kocsin fent a téli szett. (ennek azért örülök is valahol talán, mert még picit korai lenne, bár reggelente nem ártana lassan). Jön a klasszikus dilemma, hogy mikor tegyük fel? Reggel kéne, napközben, délután meg sok… Kicsit kopjon jobban és legyünk mindig biztonságban, vagy vállaljunk kicsi rizikót és ne koptassuk feleslegesen és ne növeljük a fogyasztást vele… Na de elkalandoztam! :) Vissza a felnikre…

1 hete kezdtem el dolgozni rajta, nem indult könnyen és lehet hogy szomorú vége is lesz, de megpróbáltuk most már így vagyok vele! :) A csiszolás egy rémálom… sehogy ne próbáljuk meg… egyik módszer sem jó, próbáltuk csiszolópapírral, drótkefével, kromofággal, rozsdamaróval, egyszerűen nem pótolható a “homokozás” 100%-osan. Mind1, ha jól emlékszem akkor még hétfőn is csiszoltunk és kedden megvolt az alapozás szintén éjszaka a sötétben :D Majd elkezdtünk agyalni, hogy mégis hova tegyük a felniket száradni… Az albiba nem akartuk elhordani, a koliba nincs hely neki sehol, meg nem szivesen laknék 5 nm-en 4 felnivel :D Így egy két telefon után sikerült bejuttatni a kerékpártárolóba, innen is köszönöm a szivességet, majd meghálálom némi csokival!
IMG_4257_mod
IMG_4223_mod
IMG_4265

Mivel lent elég nagy a páratartalom így nehezen száradt, még szerdán este 24 óra elteltével se volt 100-as, lehet hiba is volt rámenni a festékkel de… rámentünk :S mind1. Majd a frissen festett felniket visszahordtuk a kerékpártárolóba, másnap ismét szellőztetés, hogy gyorsabban száradjanak. Az egyik nap valaki sajnos megkarcolta a lepakolt papucsokat, de ez el lesz fedve mert vettem még egy flakon festéket. Egyetlen egy kérdés van bennem: vajon hány napot fog kibírni? :) Egyébként most még nagyon szépen mutatnak… És nyoma sincs a régi ütött kopott rozsdás fekete felninek. Beszéljenek akkor a képek! :)

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb