fbpx

Fekete – Piros lámpa

 Szóval gyári lámpát nem akartam, viszont régóta gondolkodok egy piros-fehér búrán. A terv az volt, hogy egy gyári búrát szétszedek, annak a piros részét felpolírozom és párosítom a fehér búrám aljával. Neki is álltam szétszedni a gyárit, de kicsit nehezebb feladat volt, mint amire számítottam. Az egyiket még óvatosan félbe lehetett törni, de a másikat már csak a flex szedte ketté. Ezután jött még 1-2 óra óvatos flexelés, mert ki kellett alakítani a lámpafélben azt a kis karmantyút, amivel összeakaszkodik a másik féllel. Elkészült, majd jöhetett a polírozás.

blank

Gyári piros polírozás előtt, után

 

Közben ha már annyira belejöttem a lámpázásba, nekiálltam bátyámnak felpolírozni az előző, besárgult búrámat, mivel az övét korábban berepesztettem. Neki úgyis sötétítve lesz, ahhoz meg simán jó a besárgult is. Közben összeállt a piros fehér búrám, de végig ott volt az az érzés, hogy a piros prizma nagyon elüt a fehér résztől, sosem tetszett. Persze közben bátyám is piros fehéren gondolkodott már, így továbbgondolva a prizmás dolgot az lett a vége, hogy próbáljuk meg izzófestékkel megfújni a fehér búra alsó részét pirosra, a felsőt pedig sötétítsük le. Láttunk már ugyebár ilyen fordított piros-fehér búrát korábban is, próbáljuk meg.

IMG_1935

Csiszolás-pucolás után, festésre készen

 

Miután elkészült, már én is ilyet akartam, viszont a jó állapotú fehér búráimat nem akartam feláldozni erre. Ami lejött a barnáról, annak pedig a teteje ugye be volt repedve, de ez eddig nem zavart, mert felül ugye gyári pirost terveztem. Gondoltam teszek egy próbát, és a repedést szépen beecsetelem 2k-s lakkal.  A lakk aránylag szépen bekúszott a repedésbe, eltűntetve ezzel a műanyag feltűnő elszíneződését. Pár réteg lakkozás után vizes csiszolópapírral kicsiszoltam a lakk “gittelést”, így teljesen szintben volt már az egész, eltűnt a repedés. Finoman felcsiszoltam az egész búrát a karcok miatt, majd jöhetett a por/zsírtalanítás. Innentől már csak a festés volt hátra, külön külön megfújtam a 4 lámpafelet. Először a felső részt fújtam, hogy ha esetleg a repedés eltűntetéssel lenne valami gáz festés után, akkor ne legyen egy felesleges piros aljam, hanem még össze tudjam rakni az eredeti terv szerint piros-fehérre. Szerencsére a “gittelés” hibátlanul sikerült, így megfújtam a piros részeket is. Miután megszáradtak kaptak még két réteg lakkot, majd jöhetett az összerakás. Összeszedtem két lámpatestet amiket újrafestettem ezüsttel. Ezekkel raktam össze az új búrákat, így lett 2 komplett szett lámpám, nem kell szarakodni a búracserével. Eleinte furcsa volt a “feketeerdő” (by Citrom), de már megszoktam, és jobban tetszik mint a fehér ami világított a kék hátfalon.

blank

Lámpatestek újrafestve

 

blank

Féldarabok lefestve

 

IMG_2025

 

 

IMG_2037

A végeredmény

http://skodablog.us/

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb