fbpx

Elkészült az egymilliomodik Nissan Juke

Nyolc évvel azután, hogy életre hívta a kompakt crossover szegmenst, legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi gyárának futószalagjáról. Átlagosan minden 105. másodpercben elkészül egy új Juke.

A jellegzetes megjelenéséről ismert 2018-as Juke számtalan lehetőséget kínál a külső és az utastér testreszabására. Az összes felszereltséggel és a számtalan egyedi kiegészítővel együtt a vásárlók több mint 23 000 kombináció közül választhatják ki legújabb Juke-változatukat.

A sunderlandi gyár egymilliomodik Juke-ja egy Tekna felszereltségű jármű volt, élénk kék színben, mely a legújabb szín a kínálatban. Kevin Fitzpatrick, a Nissan Europe gyártással, ellátási lánc menedzsmenttel és beszerzéssel foglalkozó alelnöke a következőt nyilatkozta: „Az egymilliós mérföldkő elérése hatalmas eredményt jelent a típus történetében.

„Nyolc évvel ezelőtt még csak a Juke-hoz hasonlót sem láttunk – egy teljesen új szegmenst hívott életre és egy jellegzetes, korábban soha nem látott formát vezetett be a piacra. Ma pedig már egymillió ügyfelet tudhatunk magunkénak és a Juke megőrizte vezető helyét a szegmensben.

„Fantasztikus érzés látni, hogy a 2018-as modell rengeteg fejlesztésével és egyedi kiegészítőivel ugyanolyan népszerű, mint az első változat, mely 2010-ben gurult ki a gyárból.”

A 2006-ban megkezdett gyártású és a crossoverek piacán a Nissan vezető szerepét megalapozó, úttörő jelentőségű Qashqai után a Juke volt a második crossover, mely ebben a gyárban készült. Immár több mint hárommillió Qashqai gyártottak Sunderlandben, megelőzve a Micrát (2,4 millió) és a Primerát (1,5) a gyárban egymilliós darabszámot elérő típusok mezőnyében.

Az egymilliós szám magában foglalja a prémium sportváltozatot, a Juke NISMO-t, melynek gyártása 2012-ben indult el a sunderlandi gyárban. Az értékesítési statisztikák szerint a Juke fekete színben a legnépszerűbb az európai vásárlók körében, és ez a legnépszerűbb választás az utastér és a külső egyedi kiegészítők terén is. A Juke továbbra is rendkívül sikeres, 2017-ben Európában 95 000 példány talált gazdára.

A cikk megjelenését a Ferihegy Autó Kft. támogatta.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb