fbpx

Jaguar F-Type SVR – csúcsragadozó

Ugyan még bő egy hónap van a hivatalos bemutatóig, már elérhetőek az első képek a Jaguar új modelljéről, az F-Type SVR-ről. Az eddigi információk alapján kijelenthető, hogy az utóbbi idők legkomolyabb fejlesztését dobja piacra a brit gyártó.

A Genfi Autószalonon leplezik le hivatalosan az új Jaguart, ám néhány fotó már kikerült a világhálóra a sportos négykerekűről, melynek a teljesítményéről is csepegtettek már információkat. Az F-Type legizmosabb kiadása a tervezők szerint utcai használatra és pályázásra is alkalmas lesz, ráadásul kupé és kabrió formájában is elérhetővé teszik.

jag2

A modell új lökhárítóval, titán kipufogórendszerrel és egy speciális aktív hátsó szárnnyal is el lesz látva, az igazi meglepetések azonban a motorháztető alatt lesznek. Az F-Type SVR 5 literes, 575 lóerős V8-as erőforrást kap, az erejét pedig jól mutatja a 3.7 másodperces százas sprint és a 322 km/órás végsebesség. Az összkerekes Jaguar nyolcsebességes automatával lesz szerelve, az opciós listán a karbon-kerámia féktárcsa is helyet kap. A Genfi bemutatón pedig minden további részletre fény derül.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb