fbpx

Bemutatkozott a Volvo V60

Kevés autógyártó tud felérni a Volvo Cars múltjához és képzettségéhez kifinomult formatervű, praktikus és sokoldalú kombik tervezésében.

A Volvo Cars bemutatta az új V6­0-as, ötajtós, középkategóriás prémium kombit, ezzel tovább erősítve a svéd márka elköteleződését az olyan kombi modellek gyártása mellett, melyek egyszerre kiemelkedő formatervűek és tele vannak praktikus megoldásokkal.

Az új modellt természetes környezetében mutatták be – egy stockholmi családi ház felhajtóján – kiemelve a márka sokéves tapasztalatát a családi kombik tervezése terén és rámutatva, hogy az új V60 formaterve tökéletesen illeszkedik a modern családi élet változatos igényeihez.

Az új V60-as modell ugyanúgy a Volvo Cars saját fejlesztésű méretezhető padlólemezére (SPA) épül, mint a díjnyertes új XC60, illetve a kínálat csúcsát jelentő 90-es modellcsalád három modellje, amelyek hozzásegítették a vállalatot a valaha volt legsikeresebb üzleti éveihez. A méretezhető padlólemezen (SPA) alapuló V60 egy új szintet képvisel a középkategóriás prémium kombik szegmensében a gyönyörűen kidolgozott utasterével, tágas kialakításával, továbbfejlesztett kapcsolódási technológiákkal és a Volvo Cars legújabb vezetést támogató és biztonsági rendszereivel.

Miután a Volvo Cars az iparágban elsőként jelentette be, hogy 2019-től minden újonnan bevezetett modell villanymotorral is fel lesz szerelve, az új V60 ez év őszétől két Plug-in Hybrid technológiával dolgozó hajtáslánccal lesz rendelhető: az új T6 Twin Engine AWD, illetve a T8 Twin Engine AWD változatokkal szerelt modellek 340, illetve 390 lóerős összteljesítményre képesek. A hagyományos hajtáslánccal szerelt benzines modellekből T5, illetve T6 változat lesz elérhető, míg azok, akik a dízel változatokat helyezik előnybe, a D3 és a D4 motorok közül választhatnak.

Az új V60 megerősíti a Volvo Cars vezető iparági pozícióját a biztonság tekintetében, számos biztonsági funkció mint alapfelszereltség lesz az autóban, többek között azok a fejlett vezetéstámogató rendszerek, amelyek a 90-es modellcsaládban és az XC60-as modellben már bemutatkoztak. Ezek a rendszerek teszik az új V60-ast az egyik legbiztonságosabb autóvá az utakon. A City Safety ütközésmegelőző rendszer, amely önálló fékezésre is képes és észleli az autó előtt lévő potenciális veszélyforrásokat, segíti a vezetőjének elkerülni az esetleges ütközéseket. Ez az egyetlen jelenleg elérhető biztonsági rendszer, amely felismeri a gyalogosokat, kerékpárosokat és a nagytestű állatokat is. A világon elsőként a City Safety rendszer már képes automatikus fékezésre, hogy enyhítse a közeledő ütközés hatását.

A Vezetési Asszisztens (Pilot Assist) technológia – amely segíti a vezetőt a kormányzásban, gyorsításban és lassításban a jól felfestett utakon 130 km/h-ig – továbbfejlesztett változata még jobban teljesít a kanyarokban. Az új V60 szintén fel van szerelve útelhagyást megakadályozó, sávban tartó és egyéb kormányzást segítő rendszerekkel. Az opcionális keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Cross Traffic Alert) automatikus fékvezérléssel még biztonságosabbá teszi mind az utasok, mind a gyalogosok mindennapjait.

A Volvo Cars Sensus infotainment rendszere teljesen Apple Carplay, Android Auto (ez utóbbi egyenlőre nem elérhető Magyarországon) és 4G kompatibilis, így a vezető folyamatosan kapcsolatban maradhat a külvilággal. A rendszer a táblagép-stílusú érintőképernyőn keresztül érhető el, ugyanúgy, mint az autó különböző beállításai, a navigáció, a kapcsolódást segítő és a szórakoztató alkalmazások.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb