fbpx

Alapkivitelben összkerékkel jön a Škoda Karoq Scout

Bővíti Karoq sorozata kínálatát a Škoda: új Škoda Karoq Scout modelljét a népszerű kompakt-SUV még robusztusabb változataként 2018 októberben, a Párizsi Autószalonon mutatja be a cseh gyártó. Mint minden Scout modell, jellegzetes terepes megjelenése mellett a Karoq Scout is már alapkivitelében összkerékhajtással készül.


A Karoq Scout a nagyvárosban és a műutaktól távol egyaránt otthon érzi magát, számos modellváltozatával mindenki kívánságának megfelelhet, a fiatal családoktól egészen a szabadtéri időtöltések rajongóiig. Akárcsak az Octavia Scout és a Kodiaq Scout, a Scout-család legifjabb tagja is már alapkivitelben összkerékhajtással készül, emellett robusztus stílusjegyek teszik egyértelművé képességeit. A gyenge minőségű utakra összeállított csomag révén a Škoda Karoq Scout a műutaktól távoli túrákra is jól felkészült.

Gazdaságos, nyomatékos motorok és összkerékhajtás
A Škoda három gazdaságos és környezetkímélő erőforrással kínálja kompakt SUV-modellje egyetlen kizárólag összkerékhajtással kínált változatát. A 110 kW (150 LE) teljesítményű és a hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozó 1.5 TSI benzinmotor mellett két dízel aggregát áll rendelkezésre. A 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális, míg extrafelszerelésként hétfokozatú DSG váltóművel rendelhető. A legerősebb Karoq Scout orrában a 2.0 TDI teljesítménye már 140 kW (190 LE), s itt alapfelszerelés a hétfokozatú DSG sebességváltó.


Robusztus elemek hangsúlyozzák a terepes karaktert
Krómozott és ezüstszínű karosszéria-kiegészítők, markáns kerékjárati burkolatok, illetve 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott Braga könnyűfém keréktárcsák emelik ki a Karoq Scout robusztus megjelenését, de extrafelszerelésként 19 colos, ugyancsak antracitárnyalatú Crater keréktárcsák is rendelkezésre állnak. Az utastérben az új kárpitokkal és fekete-barna kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült ülések tűnnek fel, amelyek a VarioFlex hátsó ülés kivételével hímzett “Scout” feliratot hordoznak. A bőséges alapfelszereltségnek a bőrbevonatú, multifunkciós kormánykerék, a nemesacél betétekkel kiegészített pedálok, valamint a hangulatvilágítást is tartalmazó, LED-technikájú világításcsomag is része.

Virtuális cockpit és további okos felszerelések

Az opciós listán szerepel a Virtual Panel műszeregység, a menetprofil-választás pedig terepes (offroad) beállítást is kínál. A SmartLink+ technika is rendelkezésre áll, egyaránt hozzáférést biztosítva a Škoda Media Command funkcióihoz és a Škoda Connect online-szolgáltatásaihoz.

Jellegzetes Škoda-megoldás a számos “Simply Clever” ötlet és rakodóhely. Az extrafelszerelésként rendelhető elektromos mozgatású csomagtérajtó Tip-to-Close funkciójával gombnyomásra nyílik és zárul, de nyitott helyzetében enyhe meghúzással is lecsukható, kívánságra pedig a hátsó lökhárító alatti “virtuális pedál” segítségével egyszerű lábmozdulattal is nyitható. A csomagtartóba variálható padlózatot is kínál a Škoda. Az első üléstámlák és a középkonzol rakodóhálói éppúgy a mindennapokat könnyítik, mint az aprópénz és a parkolókártya számára a vezetőoldalon kialakított rekesz vagy épp a multimédiás eszköztartó.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb