fbpx

A JAGUAR AZ ÚJ F-TYPE HERITAGE 60 EDITION KÜLÖNKIADÁSSAL ÜNNEPLI A LEGENDÁS E-TYPE HATVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁT

Az SV Bespoke részleg által kialakított, korlátozott példányszámban elérhető Sherwood Green Jaguar F-TYPE egyedi felszereltségével idézi meg az E-Type-ot, amely 2021-ben ünnepli hatvanadik születésnapját

Ikonikus előd: a Jaguar 2021 márciusában az SV Bespoke által készített F-TYPE Heritage 60 Edition modellel ünnepli a legendás E-Type hatvanadik születésnapját

A hatvanas évek szellemisége: az 575 lóerős, összkerékhajtású F-TYPE R modellre épülő különkiadás Sherwood Green alapszínű fényezése az E-Type eredeti palettájáról származik; a színárnyalat a hatvanas évek óta most először lesz ismét elérhető

Jaguar

Korlátozott példányszám: az egész világon mindössze hatvan, kézzel gyártott példányban, Convertible vagy Coupé kivitelben készül. Exkluzív, tradicionális Gloss Black és Chrome részletek, 20 colos, Gloss Black kivitelű kovácsolt könnyűfém keréktárcsák Diamond Turned kidolgozással

Egyedi utastér: a Heritage 60 Edition belső terében különleges anyagokkal és megoldásokkal találkozunk, az egyedi, kéttónusú Caraway / Ebony Windsor bőrkárpittól kezdve az E-Type által ihletett alumínium középkonzol díszítőelemen át az SV Bespoke emlékplakettig

jaguar

Főhajtás a múlt előtt: ugyanaz az E-Type 60 típusjelzés, amellyel a Jaguar Classic által felújított, hat pár 3,8 literes E-Type 60 Collection autón is találkozhatunk.

A Jaguar 2021-ben egy limitált, 575 lóerős V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition különkiadással köszönti hatvanadik születésnapján az E-Type sportkocsit. Az összkerékhajtású sportautóból mindössze 60 példány készül. Az SV Bespoke szakemberei által, kézzel gyártott autók világszerte elérhetők lesznek.

A különleges elemekből összeállított emlékmodell Sherwood Green fényezése az eredeti E-Type palettájáról származik. A különleges alapszín a hatvanas évek óta egyetlen Jaguar típushoz sem volt rendelhető, míg a kiterjesztett, kéttónusú Caraway / Ebony Windsor bőrkárpit általában nem rendelhető az F-TYPE-hoz.

Az új, limitált példányszámú modell középkonzoljának egyedi alumínium borítása az E-Type visszapillantó tükrének házából merített ihletet, a könnyített Performance sportülések fejtámaszába E-Type 60th Anniversary logót nyomtak, míg a különleges E-Type 60 típusjelzés megegyezik azzal az emblémával, amely a Jaguar Classic által idén meghirdetett, korlátozott példányszámban készülő E-Type 60 Collection járműveket is díszíti. A képet az évfordulót ünneplő küszöb díszlécek, SV Bespoke plakett, valamint Caraway árnyalatú szegéllyel ellátott padlószőnyegek teszik teljessé.

„Az ikonikus Jaguar E-Type hatvanadik születésnapja tökéletes alkalom arra, hogy elkészítsük az SV Bespoke első limitált kiadását – az elsőt, és egyben a legritkábbat, hiszen ez az F-Type világszerte mindössze hatvan példányban készül” – mondta Mark Turner, a Jaguar SV Bespoke kereskedelmi igazgatója. „A Jaguar formatervezői részlegével szoros együttműködésben dolgoztuk ki azt a designtematikát, amely révén az F-TYPE Heritage 60 Edition hitelesen, mégis modern formában tiszteleghet az E-Type előtt. Mi sem bizonyítja jobban az erőteljes kapcsolatot a Jaguar sportautók múltja és jelene között, mint hogy az 1960-as években megálmodott Sherwood Green karosszériaszín olyan jól áll az F-TYPE-nak, mintha eleve ehhez tervezték volna.”

Az F-TYPE Heritage 60 Edition Coupé és Convertible kivitelben egyaránt elérhető; a modell megjelenését exkluzív 20 colos Gloss Black kivitelű, Diamond Turned kidolgozású kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, Gloss Black és Chrome díszítőelemek, és fekete féknyergek teszik teljessé.

KOMPRESSZOROS TELJESÍTMÉNY

A 2019 decemberében bemutatott új F-TYPE R – amelyre az új F-TYPE Heritage 60 Edition is épül – kizárólag összkerékhajtással készül, a maximális vezetési élményről módosított lengéscsillapítók, kanyarstabilizátorok és hátsó csonkállványok gondoskodnak. A hajtást a Jaguar 575 lóerős, 5,0 literes, V8-as kompresszoros motorja adja, 700 Nm nyomatéka minden szituációban kiemelkedő dinamizmust tesz lehetővé.

A menetteljesítmények kivételesek: az autó álló helyzetből mindössze 3,5 mp alatt gyorsul 96 km/órára, a végsebességet elektronika korlátozza 300 km/órában.

jaguar

Az F-TYPE emellett fejlett vezetőtámogató technológiák sorát kínálja, az újrakonfigurálható, nagyfelbontású, 12,3 colos TFT digitális műszeregységtől kezdve a Touch Pro szórakoztató rendszeren át az Apple CarPlay® funkciót tartalmazó Okostelefon csomagig.

A Heritage 60 Edition minden egyes példánya az Egyesült Királyságban, a Jaguar Castle Bromwich-i gyárában készül. A végső kidolgozást a SV Bespoke csapata végzi a Jaguar Special Vehicle Operations Warwickshire-i üzemében.

„Az F-TYPE Heritage 60 Edition fantasztikus példája annak, hogy mire képes az SV Bespoke csapat” – mondta Clare Hansen, a Jaguar Special Vehicle Operations egyedi átalakításokért felelős igazgatója. „Az E-Type által ihletett részletek és az új F-TYPE ötvözése révén lehetőségünk nyílt elmerülni a Jaguar legendás sportautóinak hagyatékában. Hozzáférést kaptunk az eredeti tervrajzokhoz, színkódokhoz és referencia anyagokhoz, ráadásul szorosan együttműködhettünk a Jaguar Classic munkatársaival. Így olyan karakteres, nagy gyűjtői értéket képviselő autót hozhattunk létre, amely modern formában értelmezi újra a tökéletes Jaguar sportautó fogalmát.”

jaguar

Az ikonikus sportkocsi hatvanadik születésnapjának tiszteletére a Jaguar Classic összeállította limitált E-Type 60 kollekcióját. Ebben az 1960-as évekből származó, tökéletesen helyreállított 3,8 literes E-Type-ok szerepelnek, méghozzá párban: ezek a modell két legnevezetesebb kivitele: a ‘9600 HP’ és a ‘77 RW’ előtt tisztelegnek.

 A Wallis Automotive Europe

A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4×4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.

A Jaguar

A Jaguar elegáns formavilágának és lélegzetelállító teljesítményének több mint 80 éve jár csodájára a világ. A jelenlegi, világszínvonalú Jaguar modellpaletta olyan modellekből áll, mint a díjnyertes XE, XF és XJ szedánok, a drámai F-TYPE sportkocsi, a nagyteljesítményű F‑PACE crossover (minden idők leggyorsabb ütemben növekvő forgalmú Jaguar modellje), az új E-PACE kompakt sport-szabadidőjármű, valamint az I-PACE elektromos sport-szabadidőjármű, a 2019-es Világ Év Autója, amely az elektromos mobilitási forradalom élvonalába emelte a Jaguar márkát.

jaguar

Az SVO (Special Vehicle Operations) a Jaguar különlegesen felkészült formatervezőit, mérnökeit és szerelőit tömörítő csapata, akik azon dolgoznak, hogy a Jaguar modellek eleve kiemelkedő menetdinamikáját és fényűző részleteit még magasabb szintre emeljék. A Jaguar SV aktuális kínálata az F-PACE SVR és XE SV Project 8 típusokból áll.

Az SV Bespoke csapat egyedi, különleges megbízásokat teljesít, a limitált kiadású járművektől az SV Bespoke Prémium Paletta fényezéseken át a teljesen egyedileg, ügyféligény szerint kikevert SV Bespoke színek megvalósításáig.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb