fbpx

Megkezdődött a Škoda Karoq gyártása

Néhány nappal ezelőtt legördült az első Škoda Karoq a Csehországban található Kvasiny üzemének gyártósoráról. Az új kompakt SUV egyesíti a márkára jellemző dinamikus formavilágot, a kiemelkedő helykínálatot, a legújabb vezetői segédrendszereket és a hatékony erőforrásokat. A nagy hagyományokkal rendelkező cseh autógyártó első kompakt SUV modellje októbertől lesz elérhető a vásárlók számára.

“A Škoda Karoq modell sorozatgyártásának elindulása fontos mérföldkő az egész vállalat számára és kiemelten igaz ez a Kvasinyban dolgozó kollégáinkra.” – nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja. “Az elmúlt hónapokban a teljes csapat az új SUV modellünk gyártásindításának előkészítésén fáradozott” – tette hozzá Oeljeklaus.

Škoda Karoq

Az új Škoda Karoq Stockholmban ünnepelte világpremierjét május közepén. Formatervét számos kristályszerű részlet jellemzi, amely tökéletesen tükrözi a nagy hagyományokra visszatekintő márka új SUV formai nyelvezetét. Számos különleges vonása közül kiemelkedik a csomagtartó akár 1630 literre növelhető térfogata, a teljes egészében LED-technikájú fényszórók és a digitális, konfigurálható műszerfal, amely most először jelenik meg a Škoda kínálatában. Az új modell öt motorváltozatban érhető el a 85 kW (115 lóerő) teljesítménytől indulva egészen a 140 kW (190 lóerő) teljesítményig. A Karoq számos további hasznos és ötletes megoldással rendelkezik, mint például a VarioFlex rendszerű hátsó ülések és a csomagtér ajtajának a virtuális pedállal, kizárólag lábmozdulattal történő nyitása.

Kvasiny egyike a Škoda három gyártási helyszínének a Cseh Köztársaságban. Az üzem jelenleg mintegy 8000 dolgozót foglalkoztat, ezzel Hradec Králové régiójának egyik legnagyobb ipari munkáltatója. A létesítmény az utóbbi években nagyszabású modernizáláson és bővítésen esett át. 2015 óta közel 11 milliárd cseh koronát fordított a ŠKODA AUTO az SUV gyártási helyszín fejlesztésére. Az elkövetkező években a gyártási kapacitás jelentősen bővül és elérheti a 295 000 járművet évente.

Škoda Karoq

A Karoq mellett a Škod Kvasinyban gyártja a Superb, a Superb Combi és a Kodiaq modelleket. A márka első kompakt SUV modellje, a Yeti is itt készült 2009. májusától egészen 2017. júniusáig. Az üzem története több mint 80 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az első Škoda, amely Kvasiny üzemében készült egy Superb modell volt 1947-ben.

A Škoda 2025 stratégiájának részeként a márka az elkövetkező években intenzíven bővíti modellkínálatát. Az elsődleges hangsúly az SUV portfólió kiterjesztésén lesz. A Karoq gyártásindításával a vállalat újabb mérföldkőhöz érkezett, a kompakt szabadidőautó piaci bevezetése októberben várható.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb