fbpx

55 éves lett a Ford Mustang

Április 17-én ünnepelte 55. születésnapját az amerikai autógyártás egyik ikonja, a Ford Mustang. 1964 áprilisában még senki nem sejtette, hogy egy legenda van születőben, de a siker azonnali és mindet elsöprő volt. A Póni első születésnapját már 400.000 eladott példánnyal ünnepelte a Ford; 55 évvel később pedig a modell népszerűsége még mindig töretlen, hisz 2018-ban ünnepelte a dearborni gyár a 10 milliomodik Mustang elkészültét!

Ha megjött a kedvetek egy Mustang teszt elolvasásához, akkor katt ide!

blank

Az első Mustang, egy 210 lőerős 4.7 literes V8-as Wimbledon fehér Convertible, vagyis kabrió változat elkészülte óta nagy utat tett meg a modell a mai 5.0 literes V8-as 450 lőerős Mustang változatig. Az évek során 19 modellév-változat jelent meg, a legkisebb V8-as 4,7 liter, a legnagyobb széria V8-as 7 literes volt.

A 55 éves története során a Ford Mustangot folyamatosan élénk érdeklődés kísérte szerte a világban. Az autóipar legendás modellje több mint 9.000 dalban, több TV-műsorban, számítógépes játékban és több mint 25 mozifilmben szerepelt, felkerült a New York-i Empire State Building és a dubai Burj Khalifa felhőkarcoló tetejére is.

A Ford Mustang a mozivásznon a legnagyobb sztárok társaságában jelent meg, sikereiben és gyors ismertté válásában nagy szerepet játszottak ezek az „alakítások”. 1964-ben aratta első sikerét a Goldfinger című James Bond filmben Sean Connery társaként, melyet 1968-ban a híres BULLITT, vagyis magyarul San Francisco-i zsaru című film követett melyben Steve McQueen egy Mustang GT kupéval üldöz két bérgyilkost San Francisco utcáin.

blank

Három évvel később újabb filmes szerep következett, a Diamonds are Forever – „Gyémántok az örökkévalóságnak” című filmben James Bond a legújabb 1971-es Mustang Mach 1-et két kerékre állítva száguld át egy szűk sikátoron.

Ezzel a jelenettel kívánunk boldog születésnapot a Mustangnak:

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb