fbpx

Waj – Classic Automobile

A tesztelok.hu elcsábított egy újabb forgatásra. A szavát adta, hogy nagy élményben lesz részem. Ebben egy percig sem kételkedtem, de nem számítottam a látottakra. Csak annyit mondott megyünk a Calssic Automobile-hoz és kicsit brit földekre lépünk. Ehhez túravezetőnk Warvasovszky János lesz. (későbbiekben csak Warva)

Beléptünk Warva műhelyébe és egyből éreztem: Haza értem! :) Leszögezném, nem vagyok angol autó párti, de Warva Úr olyan beleéléssel mesélt minden típusról és minden évjáratról, hogy nem lehetett ellenállni és nem lehetett nem megszeretni a gépeket! Csodálatos volt hallgatni milyen sajátosságokkal bírnak, ezek a bátran kimondhatjuk: műremekek. És ez Jánosnak láthatóan egy szerelem.

WAJ

Nagyon közvetlen, jó kedélyű emberről van itt szó. Engem nem ismert előtte, de 10 perc elteltével már viccelődtünk és úgy beszélgettünk, mint ezer éves barátok. Rögtön tegeződtünk, süti, kávé állt rendelkezésünkre. Vendégszeretetből is ötös. :) Abban maradtunk, jövök még hozzá.

Ahogy mesélt a kocsikról, az életéről, kalandokról egy kisebb időutazásban lehetett részem. Átéltem minden „mesét”. És megértettem mennyi szenvedély és precizitás van a munkáiban. Nem csak restaurál, megjavít! Ő beleszeret minden egyes darabba külön és külön. Mindegyiknek története van, életútja, lelke. Az egyik Aston Martin például az első útján fejre állt. Kihozta a tulaj a szalonból és pár mérföldesen beleborította a bokrosba. Warva kapott is az alkalmon, megvette felújításra a „roncsot”. Fél úton van a kocsi, de ha kész lesz egy remek verdát farag abból is az öreg, ebben biztos vagyok. Habár van már ott DB7-es kész állapotban, Jensen, Triumph, de mégy egy igazi Chevy PickUp-ot is találtunk. Ez utóbbi ugyan nem angol szekér, de Ő is megújulásért könyörgött és Warva vaj szíve megesett rajta, szinte kész állapotban volt már mikor láthattuk. Később videó anyagban is megcsodálhatjátok. Remélem, valamelyest átmegy az érzés; mikor megnézitek a kis filmet. Ott az illatok, a szerszámok, a tradicionális gépek, kocsik… elmesélhetetlen élmény. A Gulf ülőgarnitúra a műhely közepén, a galéria. Egy életérzés, irigylem Warvát. :) Technikai oldaláról a videóban beszámol Kajári Zoltán kolléga, én inkább a feelinget szerettem volna átadni. Van egy meglepetés autónk, amit szintén megtekinthettek majd mozgókép formájában a Chevy mellett, de ezt nem lőném le. Izguljatok és kísérjétek figyelemmel. Megéri!  ;)

chevy

további képek:  www.tesztelok.hu/warva-corporation-classicautomobile

TiTi

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb