fbpx

BMW premierek Detroitban

A bajor gyártó Detroitban, a 2017. január 8 – 22. között megrendezendő Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon tartja az új BMW 5-ös limuzin világpremierjét és a BMW Concept X2 tanulmányautó tengerentúli debütálását. A BMW színpadán a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának első plug-in hibrid változata és nagyteljesítményű BMW M Performance modellje is reflektorfénybe gurul, a BMW 530e iPerformance és a BMW M550i xDrive mellett pedig a minden korábbinál elegánsabb opciókkal felszerelt BMW 6-os sorozat is bemutatkozik. Sőt mi több, a BMW ConnectedDrive vadonatúj szolgáltatásokról rántja le a leplet.

BMW 5-ös limuzin

Világpremier: az új BMW 5-ös limuzin

A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja egy lélegzetelállítóan sportos, ellenállhatatlanul elegáns és magával ragadóan stílusos felső-középkategóriájú limuzinként érkezik meg az utakra. A világszerte 2017 februárjában debütáló új modell még dinamikusabb menetteljesítménnyel, a vezetést támogató rendszerek páratlanul széleskörű palettájával, minden korábbinál átfogóbb járműkapcsolati rendszert kínáló intelligens hálózattal és egy vadonatúj, innovatív operációs rendszerrel biztosítja be kategóriaelső pozícióját az üzleti járművek szegmensében.

BMW 5-ös limuzin

Az új BMW 5-ös limuzinban mindeközben minden adottság és tulajdonság megvan ahhoz, hogy tovább folytassa elődjei kimagasló autóipari sikertörténetét; az 5-ös BMW első hat modellgenerációjából összesen több mint 7,9 millió példány talált gazdára világszerte. „A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja a járműtechnológiai innovációkban bővelkedő jövő felé vezető utat mutatja meg nekünk, ahogyan azt Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégiánkban is előrevetítettük. Meggyőződéssel valljuk, hogy a piacvezető járműtechnológiai szaktudás, az érzelmekben gazdag termékpaletta és a digitalizáció egyaránt a hosszú távú üzleti siker záloga. Felsőkategóriájú modellpalettáink módszeres bővítésével eközben egyre több ügyfelünk igényét elégítjük ki. Kétségem sincs afelől, hogy bemutatkozásakor az új BMW 5-ös sorozat abszolút járműtechnológiai mércét állít fel az autóiparban, amellyel még tovább fokozza a vezetés élménye iránti szenvedélyt. Az új 5-ös BMW-vel az üzleti limuzinok elsőszámú szimbólumát kínáljuk fel ügyfeleinknek” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A BMW 530e iPerformance

2017 márciusában, mindössze néhány héttel a BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációjának piaci bevezetése után, a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának palettájára a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt változat is megérkezik. A BMW 530e iPerformance típusnéven bemutatkozó sportos limuzin a bajor gyártó legendásan lendületes vezetési élményét a zéró emissziójú, tisztán elektromos mobilitás lehetőségével egyesíti. A modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 1,9 liter*, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán 44 gramm* kilométerenként. A BMW 530e iPerformance a felső-középkategóriájú üzleti limuzinok leginnovatívabb modelljeként érkezik meg az utakra, az új 5-ös BMW legmodernebb vezetést támogató rendszereivel felvértezve – az úttörő BMW eDrive technológiának köszönhetően kilenc különböző hajtáslánc-konfigurációval. Mindezt fejedelmi helykínálat, hatalmas csomagtartó és páratlanul kényelmes utazási funkciók egészítik ki, amelyekkel a BMW 5-ös sorozat még a leghosszabb utakat is élménnyé varázsolja.

BMW 530e iPerformance

A BMW 530e iPerformance meghajtásáról a forradalmi BMW eDrive hajtáslánc-technológia és a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó kétliteres benzinmotor innovatív párosa gondoskodik, amely kivételesen gazdaságos és felettébb erőteljes plug-in hibrid meghajtást kínálva emeli új szintre az új 5-ös BMW egyszerre dinamikus, kiegyensúlyozott és hatékony karakterét. A BMW plug-in hibrid modelljeit megillető iPerformance típusnév a jövőbe mutató BMW i divízió technológiai örökségét hirdeti, a BMW 530e iPerformance pedig hatodikként gurul fel az ügyfelek körében hatalmas népszerűségnek örvendő iPerformance-palettára.

Az új BMW M550i xDrive

Az új BMW 5-ös sorozat világpremierjével egy időben a BMW M GmbH is kigurítja a garázsból a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának BMW M Performance modelljét. Az új BMW M550i xDrive a hetedik modellgeneráció palettájának aktuális etalonjaként érkezik meg az utakra. A letaglózó erejű BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrásnak, a hátsókerék-meghajtás előnyei szerint kifejlesztett BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak és a típus-specifikus BMW M Performance futómű-hangolásnak köszönhetően az új BMW M550i xDrive nem csupán egy vérbeli négyajtós sportautó, de az üzleti limuzin szegmens legdinamikusabb modellje is. A bőséges nyomatéktöbblettel hódító, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált V8-as benzinmotor a lélegzetelállító teljesítmény, a csodálatosan precíz vezethetőség és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság egyedülálló egységét nyújtja, amellyel az új BMW M550i xDrive minden vezetést és együtt töltött pillanatot magával ragadó élménnyé varázsol.

BMW M550i xDrive

A BMW 6-os sorozat kizárólagos extrafelszereltségi opciói

2017 tavaszán új tételekkel bővül a BMW 6-os sorozat extrafelszereltségi palettája. Az egyedüli opciók kizárólag a luxuskategóriájú modelltrió tagjaihoz válnak elérhetővé, hogy még látványosabban és minden korábbinál intenzívebben fokozzák tovább a BMW 6-os Coupé, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 6-os Gran Coupé sportos karakterét. A BMW 6-os sorozat képviselőit a bajor gyártó ügyfelei immáron a vadonatúj Sonic Speed Blue mélykékmetál karosszéria-fényezéssel is megrendelhetik. Az M Sport felszereltségi csomag részeként – amelyet mindhárom modellváltozat esetében külön-külön állítottak össze a tervezők – a BMW 6-os Coupé, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 6-os Gran Coupé alá a BMW M divízió 20 collos könnyűfém kerékgarnitúrája is elérhetővé válik.

BMW 6-os

Az M-specifikus, duplaküllő-dizájnú, kéttónusú keréktárcsákat eltérő méretű, defekttűrő abroncsokkal szereli fel a gyártó. Az M Sport felszereltségi csomag kiegészítő opciójaként megrendelhető, szénszálból készült dekorcsíkokkal ráadásul az utastér sportos hangulata is még tovább fokozható. Ezek a tételek korábban egytől egyig a BMW M6 Coupé, a BMW M6 Cabrio és a BMW M6 Gran Coupé kiváltságai voltak.

Az önfeledt vezetés új dimenziója, avagy a BMW Concept X2 tanulmányautó tengerentúli premierje

A BMW Group a BMW Concept X2 tanulmányautó képében vadonatúj modellt mutat be a prémium kompakt szegmensben. Az újdonság terepkupé-koncepciójának karosszéria-kialakítása és forradalmi vonalvezetése új irányzatot indít el a BMW X modellcsalád történetében, miközben az ikonikus jármű-sziluett a vállalatcsoport kupégyártási történelmének mérföldköveit is feleleveníti. A végeredmény egy sportos kiállású, nagyvárosi környezetbe termett, kompakt méretű tanulmányautó – a dinamikus kisugárzás és a magabiztos járműkarakter tökéletes egységével karöltve.

BMW Concept X2

Jellegzetes arányaival a BMW Concept X2 tanulmányautó már ránézésre is egyértelművé teszi markáns kvalitásait: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria-koncepció stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.

BMW Connected: vadonatúj funkciók az új BMW 5-ös limuzinban

A BMW ConnectedDrive innovatív szolgáltatásainak köszönhetően a BMW ügyfelei vezetés közben már hosszú évek óta minden korábbinál szorosabb kapcsolatot ápolhatnak autójukkal, az új BMW Connected piaci bevezetésével pedig a bajor gyártó egy olyan teljes körű digitális koncepcióval rukkolt elő, amely a hétköznapi életvitelhez alkalmazkodó szolgáltatásaival az autón kívül is egyszerűsíti és támogatja a személyes mobilitást. Az új BMW 5-ös limuzinban ráadásul számos vadonatúj funkció ünnepli világpremierjét, így például a BMW Connected Onboard szolgáltatás-paletta – amely a központi kijelzőn már az indulás pillanatában személyre szabott információkkal szolgál – és a „Remote 3D View” funkció, amelynek köszönhetően a bajor gyártó ügyfelei okostelefonjukon keresztül minden pillanatban figyelemmel követhetik az új 5-ös BMW közvetlen környezetét.

BMW Connected

A BMW ConnectedDrive a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) részeként mindezek mellett vadonatúj, forgalmi fennakadást érzékelő intelligens funkcióval is bővül: a technológia a forgalomban résztvevő BMW modellek közötti szinkronkommunikációnak köszönhetően segít elkerülni a tervezett útvonalon fennálló forgalmi torlódásokat és baleseteket.

*Előzetes értékek, amelyeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb