fbpx

Villamosít az Opel: jön a Corsa-e

A Corsa teljesen új hatodik generációjával először kínál akkumulátoros villanyautót, 100 kW (136 LE) teljesítménnyel és 330 kilométer (WLTP) hatótávval. Az Opel Corsa a márka bestsellere, 1982-es premierje óta több mint 13,6 millió hagyta el a gyárkaput. A legújabb típus megrendelése néhány héten belül indul, mégpedig a Corsa-e változattal, amelyet hamarosan követnek a benzin- és dízelmotoros verziók.

A WLTP-ciklus szerint mért 330 kilométeres hatótávjával tökéletesen alkalmas mindennapi használatra az ötajtós jármű. 50 kilowattórás akkumulátorát 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig feltölteni. A Corsa-e egyébként mindenféle módon tölthető:  háztartási konnektorról, faliszekrényről vagy gyorstöltővel is. Meggyőző az akkura adott nyolcéves garancia is. A MyOpelApp alkalmazással bárhonnan ellenőrizhető az autó feltöltöttsége, úgyhogy mindig optimalizálhatja a töltés idejét és költségét az ember.

A vezető jelentős mértékben befolyásolhatja a hatótávot. Három menetmód, a Normál, az Eco és a Sport közül választhat. Az utóbbi megváltoztatja az autó reakcióit, és fokozza a menetdinamikát – a hatótáv mérsékelt csökkenésének árán. „Eco“ menetfokozatban észrevehető komfortcsökkenés nélkül jelentősen nő a megtehető út hossza.

Az új Corsa-e teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Nulláról 50 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 szekundum szükséges. Ám nem csupán hajtóműve jóvoltából dinamikus a Corsa-e, hanem azzá teszi sportos dizájnja is, változatlanul kompakt külső méretekkel. A 4,06 méter hosszú ötüléses modell kupészerű tetővonala 48 milliméterrel alacsonyabb a típuselődénél – a fejmagasság csökkenése nélkül. A vezetőülés 28 milliméterrel került lejjebb, az alacsony súlyponthelyzet mind a menettulajdonságokat, mind a vezetési élményt javítja. Az új Corsa így direktebb, dinamikusabb lett.

Az új Corsa-e technikája és asszisztensrendszerei eddig csak magasabb kategóriákban voltak ismertek. Szó szerint az autó egyik fénypontja az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED mátrix világítás, amelyet először kínál kiskocsihoz az Opel. Összesen nyolc fénydiódát vezérel nagy felbontású, legújabb generációs frontkamerája; a fénykéve automatikusan és folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori közlekedési helyzethez, illetve környezethez. Jelentős biztonsági plusz a többféle modern vezetést segítő asszisztens is. A jelzőtábla-felismerő rendszer új, csúcstechnikájú kamerája több információt gyűjt be, például a LED-es kijelzéseket is értelmezi. A navigációs készülék a monitoron mutatja a tárolt sebességlimiteket. Újdonság továbbá a holttér-figyelő, a távolság tartó adaptív radar rendszer és a szenzorvezérlésű oldalvédelem. Különféle vészfék-asszisztenst és parkolás-segítőket is nyújt az új Corsa.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb