fbpx

NŐTT A DS 3 CROSSBACK E-TENSE HATÓTÁVJA

  • A prémium B-SUV kategória egyetlen elektromos autója, a DS 3 CROSSBACK E-TENSE hatótávja az új modellévtől 7%-kal magasabb lett, 341 km a WLTP ciklus szerint.
  • A technikai fejlesztések a valós autonómia növelését célozták.
  • A DS 3 CROSSBACK E-TENSE a négyszeres Formula E bajnok márka elektrifikáció terén megszerzett szaktudását kamatoztatja

Elektrifikációs stratégiája eredményeként a DS Automobiles az elektromos hajtásláncokat is kínáló márkák között a legalacsonyabb CO2 átlaggal büszkélkedhet (a 2021 szeptemberéig regisztrált gépkocsik átlagos CO2-kibocsátása 102 g/km a WLTP ciklus szerint). A márka eladásainak 1/3-a elektromos, vagy plug-in hibrid gépkocsi. Ez az arány Magyarországon még magasabb. A DS felgyorsítja ezt a folyamatot: 2024-től minden új modellje 100%-ban elektromos lesz.

A DS kínálat első elektromos modellje az új modellévben (2021. novemberi gyártástól) a valós hatótávot növelő műszaki fejlesztéseket kapott. A 2019-ben bemutatott DS 3 CROSSBACK E-TENSE WLTP ciklus szerinti autonómiája immár 341 km, ami 7%-os hatótávnövekedést jelent.

A fejlesztés során a DS 3 CROSSBACK E-TENSE valós használata volt fókuszban. A hőszivattyút nedvességérzékelővel látták el, így növelve hatásfokát. A szériában kínált hőszivattyú a hőt kompresszió által állítja elő. Segítségével jelentősen csökken az energiafogyasztás.

A Formula E bajnok csapattal közös fejlesztés során az áttételi arányt is optimalizálták a mérnökök annak érdekében, hogy a DS 3 CROSSBACK E-TENSE hatásfoka tovább növekedjen.

A valós használatban mért hatótávnövekedés további kulcsa az új 17”-os „Class A” Continental gumiabroncsok alkalmazása volt. A 215/60 R 17 96H méretű Continental EcoContact 6Q új high-tech szilika technológiával készül, aminek köszönhetően javul a gördülési ellenállás és csökken a zajkibocsátás is.

A DS 3 CROSSBACK E-TENSE szériában 100 kW (DC) töltővel és 11 kW (AC) fedélzeti töltővel, már alapkivitelben is gazdag felszereltséggel (könnyűfém felnik, tempomat, bőrkormány, automata klímaberendezés, Mirror Screen rendszer, elektrokróm visszapillantótükör…) kapható 13 200 000 Ft-os listaártól.

Az importőr a listaárból 1 millió Ft kedvezményt ad, valamint 5 év/100 000 km kiterjesztett garanciát (az akkumulátorra vonatkozó 8 év/160 000 km garancia mellett).

DS Automobiles

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb