fbpx

Végigdriftelt a Nürburgringen egy 900 lóerős Mustang RTR

A “Zöld Pokolként” ismert, legendás németországi Nürburgring Nordschleife versenypálya egyike a kötelező úticéloknak a világ autóbolondjai számára. Ez a pálya még a tapasztalt pilóták számára is kihívást jelent. Főleg, ha valaki azon töri a fejét, hogy mi lenne, ha végigdriftelne a teljes, 20,7 kilométeres pályán?

És pontosan ez az, amit a driftbajnok Vaughn Gittin Jnr tett a 900 lóerős Ford Performance 5.0 Aluminator XS motorral épített Ford Mustang RTR Drift autójával. Ez volt az első alkalom, hogy valaki ezt véghezvitte. Nem véletlenül, ugyanis hivatalosan tilos driftelni a Nordschleife pályán, és bár vannak pilóták, akik megtették már bizonyos szakaszokon – ketten verseny közben is – most először driftelték végig a pálya teljes hosszát.

“A Nordschleife a világ egyik legnagyobb versenypálya-legendája – ha nem a legnagyobb. Mióta az eszemet tudom, mindig rajongtam Nürburgring híres „Zöld Poklának” viszontagságaiért és folklórjáért. Végül 2013-ban jutottam el oda, és akkor ígértem meg magamnak, hogy egyszer majd visszatérek és végigdriftelem az egész pályát.”

Messze nem ismertem olyan jól a ‘Zöld Poklot’, mint gondoltam. Minden nagyon másképp fest ám, amikor ilyen sebességgel oldalazunk. Szinte lebegtem, amikor megálltam az első gumicserére. Alig kaptam levegőt, és ez olyasmi, amit soha nem éreztem, amióta kezdő pilóta voltam a Formula Drift mezőnyében.” – nyilatkozta Vaughn Gittin Junior

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb