fbpx

Toyota versenygépet tesztelt Alonso

A TOYOTA GAZOO Racing a kilenc versenyből álló 2017-es FIA Hosszútávú Világbajnokság  (WEC) utolsó versenyén ötödször is győzni tudott a Bahreini Bapco 6 órás futamon bemutatott lenyűgöző teljesítményével. A 8-as rajtszámú TS050 HYBRID versenygép (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) több mint egy körös előnnyel nyerte meg a futamot, amelyen a Porsche utoljára vett részt az LMP1-es géposztályban, ezzel 1990 óta először fordult elő, hogy egy legénység öt versenyen is győzni tudjon a WEC (vagy annak elődje, a World Sportscar Championship) egyazon évadában. Legalább ilyen izgalmat keltett ugyanakkor a hír, hogy a versenyt követő teszten Fernado Alonso kétszeres F1 világbajnok pilóta is részt vett.

TOYOTA GAZOO

Miután a csapat idei ötödik győzelmét aratva szombaton megnyerte Bahreini Bapco 6 órás versenyt, visszatértek a Bahrain International Circuit versenypályára, ahol részt vettek a WEC rendes éves kezdő pilótáknak tartott tesztjén. Mike Conway és Sébastien Buemi, a TS050 HYBRID állandó pilótái mellett ezúttal a kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso, valamint a feltörekvő ígéret, Thomas Laurent is részt vett a teszten.

Mivel Fernando rendkívüli érdeklődést mutat Le Mans és általában a hosszú távú autóversenyzés iránt, alig várta, hogy vezethesse a WEC csúcskategóriájára kifejlesztett, ultramodern LMP1 hibrid versenyautót. A bahreini kezdőteszt tökéletes alkalmat kínált erre, miközben a TOYOTA GAZOO Racing csapata megtiszteltetésnek tekintette, hogy ezer lóerős TS050 HYBRID versenyautóját Alonso vezette az eseményen, amely feltétlenül javítja a széria ismertségét és népszerűségét.

„Csodálatos nap volt. Egy LMP1 versenyautó tesztelése minden autóversenyző számára különleges élmény, hiszen fantasztikusan vezethető autókról van szó. Végig kiszámíthatóan viselkednek, ami nagy előny. Már régóta szeretnék kipróbálni egy ilyen autót. Ma végre beteljesült az álom, nagyon boldog vagyok.” – fogalmazott lelkesen a teszt kapcsán Fernando Alonso.

Alonso

„Nagyon izgatottak voltunk, hogy Fernando kipróbálja az autónkat. Amikor nálunk járt Kölnben, mindannyian megtapasztaltuk, micsoda szenvedély ég benne a motorsport iránt; igazi született versenyző. Nagyra becsüljük, hogy érdeklődést mutat a motorsport különböző ágazatai iránt; örömünkre szolgál lehetőséget biztosítani számára, hogy vezessen egy hibrid LMP1-es versenyautót. Nagy érdeklődéssel várjuk a TS050 HYBRID-ről alkotott véleményét.” – kommentálta Alonso részvételét a teszten Hisatake Murata csapatelnök.

Azt, hogy mindebből lehet-e hosszútávú következtetéseket levonni Alonso esetleges karrierváltásával kapcsolatban, nem tudni, az mindenesetre kétségtelen, hogy egy a száguldó cirkuszban kétszeres világbajnoki címmel büszkélkedő pilóta leigazolása a WEC-be még tovább növelné az embert és gépet egyaránt egyik leginkább próbára tevő versenysorozat ázsióját.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb