fbpx

Tereprali: Különleges szezonkezdet előtt Horváth Lajos

Noha még csak márciust írunk, a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/motorosának már jó ideje megkezdődött a 2022-es versenyszezon. „Laller” nemsokára a nyeregbe felpattanva is nekilát az idei évnek, elsőként a Riverside Baja-nak.

Horváth Lajos számára nem csupán az lesz különleges érzés, hogy Magyarország talán legnagyobb kétkerekű terepralis csapatát viszi harcba, de ettől a versenytől már élesben, a pályán és a szervizparkban is el kell látnia a nemrégiben felvállalt szakágvezetői feladatokat. Lajos ennek megfelelően a motorozás mellett rengeteg szervezési munkával készül a rajtra:

„Valóban, az idei év egy kicsit más lesz, mint amit eddig megszoktam. Már korábban is sokat dolgoztam diplomáciai vonalon, hogy bővíteni tudjuk a hazai tereprali sorozat motoros mezőnyét, és mostantól hivatalosan is én felelek a srácok érdek képviseletéért. Remek érzés egy ilyen összetartó közösséget vezetni, ugyanakkor komoly felelősség is. Az elmúlt héten egy remek edzésnap keretében mozgattuk át magunkat Tokodon, nemsokára pedig érkezik a szezon első versenye. 

A Riverside Baja minden évben jó hangulatú, izgalmas futamot szokott hozni, most sem várok mást. Célom, hogy minden résztvevő maximális odafigyelést kapjon, versenyezzünk egy jót, és építsük tovább azt, amit elkezdtünk. A versennyel kapcsolatban nagy pozitívum, hogy a központ a jól megszokott pápóci helyén lesz, viszont a rajtceremóniát áttették Kapuvárra, így remélhetőleg nagy létszámú közönség előtt kezdhetjük meg az évet. Kapuvár visszacsatlakozása nagy öröm számomra és különleges helyet foglal el a szívemben, mert a régi tereprali jutnak eszembe, azokból az időkből, amikor elindultam ezen a rögös pályafutáson. Ez az év valóban különleges lesz, hiszen míg szakági szinten egy nagyon komoly magyar gárdával indulunk majd a Hellas Rally-n, addig csapatszinten Magyarország legtehetségesebb ifjú off-road versenyzőjét, Liszka Rolandot is harcba küldjük az EnduroGP világbajnokságon. Ami a Riverside Baja-t illeti, egyénileg nem helyezek magamra nyomást, szeretnék egy jót motorozni és meccselni a fiúkkal, élvezni, hogy végre visszatérhetünk a versenypályákra.” – nyilatkozta a karrierje talán legelfoglaltabb versenyszezonjára készülő Laller.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb