fbpx

Kecskés Bence örömmámorban úszott Barcelónában!

Az MDR Competition Team színeiben versenyző magyar ifjú dobogóra állt a spanyol kupasorozat második fordulóján.

Az aktuális forduló érdekességét és nehézségét az adta, hogy a MotoGP naptárban Katalán forduló néven szereplő pályán nem tartanak edzést. Tehát összesen három felmenetel után máris verseny következett, mindezt belesűrítve a szombatba és vasárnapba.

Bence ezek alatt a pályát tanulta és az íveket finomította, a két időmérő összesített eredménye alapján pedig az 5. rajtkockát szerezte meg a vasárnapi versenyre. Mindezt úgy, hogy változékony esős körülmények uralkodtak akkor, mikor gyorsköröket kellett futni. Végul ahogy eltervezte, első nekifutásra sikerült összeraknia egy erős kört.

A mezőnyben két kategória is képviseltette magát, így 33-an sorakoztak fel a rajtrácsra. Egy jó rajt után a magyar fiatal az élmezőnnyel együtt hamar elhúzott a többiektől. A táv felénél már hatalmas csatában volt a harmadik helyért, amikor érezte, hogy nem fog a fék, így azt feltételezte, hogy kezd elmelegedni. Ezt próbálta orvosolni, de nem sikerült. Kívülről azt érzékelte a csapat, hogy a köridejei lassabbak, de próbálta tartani a pozícióját. Végül az összetett 5. helyen intette le a kockás zászló, ez a kategóriák bontása és technikai óvások után a harmadik pozíciót jelentette számára az SSP600-as kategóriában.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik hellyel, mivel most talán meg tudtam mutatni, hogy mire is vagyok képes, amikor mindenkinek egyenlő esélyei vannak. Tekintve, hogy a pálya vonalvezetését csak videójátékokból és onboard felvételekből sajátíthatták el az indulók… Hatalmas erőt és rengeteg önbizalmat adott most nekem ez a helyezés. Szeretném megköszönni a csapat munkáját, akik nélkül nem állhattam volna fel a dobogóra”- foglalta össze gondolatait Kecskés Bence.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb