fbpx

Subaru WRX STI – vágyaink netovábbja

Az megvan még, amikor gyerekként álltatok a kirakat előtt, és tátott szájjal bámultatok valamit, ami után már régóta sóvárogtatok? Nos, nagyjából így éreztük magunkat a WRX STI társaságában, azzal a különbséggel, hogy alaposan körbe is fotóztuk, és néhány lényeges információt is megtudhattunk róla.

Sajnos ezúttal még nem hajtottunk el vele a naplementébe, de ami késik, nem múlik, szeretnénk nektek teljes valójában megmutatni ennek a csodás vasnak a tudását, addig is viszont itt egy kis kedvcsináló.

sub11

Nemrégiben ismét az Emil Frey Import Kft.-nál vendégeskedtünk, ahol szebbnél szebb Subaruk sorakoztak, közülük az Outback már nálunk is járt, de jövő héten a Foresterről készült tesztünket is olvashatjátok! Előtte azonban essen szó egy olyan autóról, amit nyugodtan nevezhetünk a Subaruk ékkövének.

A megújult, 4.5 méteres, 1.5 tonnás WRX STI büszke szoborként pózolt a szalonban, s olybá tűnt, hogy addig sem unatkozik, míg szabadságában korlátozzák, hiszen folyamatosan gyűjtögette a betérő vendégek elismerő pillantásait. A légbeömlő, a hátsó szárny, a diffúzor és a dupla kipufogó-végződés egyértelműen jelzete, hogy nem egy hétköznapi gép áll előttünk. Állításunkat igazolta a motortérben „megbúvó” 2457 köbcentis, turbófeltöltéses boxermotor, melyben 300 paripából álló ménes állomásozott. Kétségek nélkül elhittük tehát, hogy csupán 5.2 van szüksége a százas sprinthez, végsebessége pedig eléri a 255 km/órát. Érdemes egyébként a technikai adatokat átböngészni!

sub1

Ha már ott voltunk, bele is huppantunk a Subaru saját tervezésű – egyébként egész kényelmes, és kitűnő tartású – üléseibe, majd megállapítottuk, hogy a műszeregységek egyáltalán nincsenek túlbonyolítva, vannak azért kütyük, de szerencsére nem rajtuk van a fő hangsúly. A piros díszelemek és varrások több helyen visszaköszöntek, az ülések, az egyébként irtó jó fogású kormány, de még a hatgangos manuális váltó gombja és szoknyája is kapott belőlük.

sub5

Akárhonnan is néztük, egy igazi élményautó képe rajzolódott ki előttünk, alig várjuk, hogy élesben is beszámolhassunk a képességeiről, tudna még bőven mesélni a WRX STI.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb