fbpx

Hivatalos fotókon az új Civic

Egyelőre az amerikai változatról közölt képeket a Honda, az európai modellek gyártása az év végén kezdődik meg, 2017 első negyedévében érkeznek meg a szalonokba.

Angliában, azon belül is Swindonban készülnek az új, tízedik generációs Civicek, az első darabok a napokban indultak el a tengerentúlra, forgalmazásuk pedig még ebben a hónapban megkezdődik. A tavaly bemutatott négyajtós változat nagy sikerrel kezdett az Egyesült Államokban, a Honda pedig teljes joggal várja, hogy az ötajtós verzió is hasonló babérokra tör.

civ2

Az amerikai kivitelt 1.5 literes, 174, illetve 180 lóerős, négyhengeres VTEC Turbo erőforrással szerelik, az alapváltozatba fokozatmentes CVT váltó kerül, de hatsebességes manuálissal is lehet kérni. Az európai motorpaletta változatosabb lesz, az egyliteres (140 lovas), továbbá az 1.4-es és az 1.5-ös benzines mellett az 1.6-os dízellel is piacra kerül. Emellett hibrid változat is várható, no meg persze a kétliteres blokkal ellátott, 310 lovas Type R sem maradhat ki a sorból.

civ1

A műszaki adatokról még jócskán lesz mit mesélnie a Hondának, de azt már tudni, hogy az elődhöz képest három centivel szélesebb, kettővel alacsonyabb és tizenhárommal hosszabb lett az új Civic, melynek valószínűleg a csomagtere is növekedett. Kérdés viszont, hogy az európai változat mennyiben fog ettől eltérni – vélhetően nem lesz drasztikus a különbség.

Ugyan a tanulmányt már Genfben is megmutatták, a szériaváltozatra idén októberben, a Párizsi Autószalonon lehet számítani.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb