fbpx

Ráncfelvarrás helyett új generációt kap a Hyundai Sonata

Nagyon úgy tűnik, hogy a Hyundai Motor vezetősége megelégelte a Sonata nyolcadik generációjának botladozásait, így arra utasították a tervezőket, hogy frissítés helyett egy teljesen új modellt készítsenek. 

Korábban már volt szó a Hyundai 8. generációs Sonata modelljének értékesítési nehézségeiről. A hosszú időn keresztül a Nemzet Autójának számító modell legújabb generációja az éves frissítések és fejlesztések ellenére továbbra sem nyerte el a vásárlók tetszését. Most egy friss pletyka szerint a Hyundai nem készíti el a Sonata mostani generációjának frissítését, hanem 2023-ra egy teljesen új generációt tervez.

A DN8 gyári kódnéven készült 8. generációs Sonata eladási darabszámai továbbra is rendkívül alacsonyak. Annyira, hogy a Hyundai Motor idén már egy időre kétszer is leállította a Sonatát is gyártó Aszan üzemének termelését, mivel a modellsorozat fennállása óta először vesztette el első helyét a hazai eladási ranglistán. Eközben az eggyel nagyobb Grandeur továbbra is szárnyal, havi eladási darabszámai meghaladják a 10 ezer példányt, így idén január és június között már 386 ezernél is több készült belőle.

A Hyundai ugyan egy 2021-es modellévre frissített változatot is bemutatott idén áprilisban, amelynek során az eddigi 1.6 Turbo Sonata Sport modell karakterjegyeit a hagyományos 2.0 literes modellek is megkapták, ám ezek a változtatások sem segítettek az eladásokon. Júniusban mindössze kicsivel több, mint 4 ezer Sonata talált gazdára, ami 31 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Eközben a Hyundai Grandeur, illetve a Kia K5 hatalmas eladási sikereket ér el, így 2021 az első olyan év, amikor ezek a modellek megelőzték a Sonatát.

A Hyundai Motoron belüli információk szerint a DN8 (azaz a Sonata) projektet egyértelműen bukott koncepcióként könyvelték el, így a vállalat vezetősége úgy határozott, hogy kihagyják a modellciklus közepén esedékes frissítést, amely helyett 2023-ban egy teljesen új generáció fog érkezni. Szemben azzal a korábbi híreszteléssel, miszerint a Hyundai a tisztán elektromos IONIQ 6 limuzin érkezése miatt megszüntetné a Sonata modellt, a legújabb hírek szerint a két modell párhuzamosan fog készülni a Hyundai Aszan üzemében.

A „DN9” gyári kódnév alatt megkezdett fejlesztésről még szinte semmi biztosat sem lehet tudni, ám az valószínűsíthető, hogy a Hyundai ugyanazt a receptet igyekszik majd követni, mint ami a Grandeur esetében nemrég már bevált. Az új Sonata tehát várhatóan megőrzi jelenlegi platformját, amelyre azonban egy olyan teljesen új formavilágot kívánnak kidolgozni, amely jobban megfelel a vásárlóközönségnek.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb