fbpx

Megújul a Jaguár E-PACE

A Jaguar a kifinomult R-Dynamic Black változat bevezetésével, valamint a fedélzeti online funkciók kibővítésével teszi még vonzóbbá az E-PACE modellcsaládot.

AZ ÚJ E-PACE R-DYNAMIC BLACK

A karakteres megjelenésű új R-Dynamic Black változat az E-PACE R-Dynamic S felszereltségi szintre épül. Olyan, gondosan összeválogatott stíluselemeket alkalmaz, amelyek még dinamikusabbá, még kifinomultabbá teszik az E-PACE megjelenését.

Az R-Dynamic Black az E-PACE palettáján elérhető összes színben rendelhető, beleértve az új Ostuni White árnyalatot is. Ez a karakteres fényezés rendkívül mély, erőteljes színt kölcsönöz az autónak, és tökéletesen harmonizál az E-PACE modern külső formatervével.

Az E-PACE modellcsalád legújabb tagja többféle 2,0 literes Ingenium mild hybrid erőforrással rendelhető, a takarékos D165 és D200 dízelmotoroktól a finom járású, nagyteljesítményű P200 és P250 benzinmotorokig. Minden esetben az alapfelszereltség része a kilencfokozatú automata sebességváltó és az összkerékhajtás.

A fejlett összkerékhajtási rendszer (AWD) a második generációs ‘Standard Driveline’ technológiát alkalmazza, amely automatikusan osztja meg a hajtóerőt az első és hátsó kerekek között, optimális tapadást és erőátvitelt biztosítva. Az AWD rendszer ’Driveline Disconnect’ technológiája intelligens módon oldja az összkerékhajtást – például egyenletes sebességű haladás esetén –, ezzel mérsékelve a jármű üzemanyag-fogyasztását.

TOVÁBBFEJLESZTETT SPECIFIKÁCIÓK

A legfrissebb E-PACE a technológiai és online kapcsolódási opciók eddigieknél is szélesebb kínálatát nyújtja; a modell hamarosan alapfelszereltségként kínálja a vezeték nélküli Apple CarPlay® funkcionalitást. Ezzel párhuzamosan a vezeték nélküli Android Auto™ is alapáras szolgáltatás lesz. A Pivi és Pivi Pro rendszerekkel felszerelt E-PACE modellekhez vezeték nélküli szoftverfrissítés formájában érhetők el ezek a funkciók, amelyek tökéletesen jelenítik meg a felhasználó okostelefonjának kijelzőjét a központi érintőképernyőn, így a vezető többféle módon kezelheti a szórakoztató és telefonos funkciókat. Az E-PACE emellett vezeték nélküli okostelefon-töltő szolgáltatást is kínál.

BŐVÜLŐ HAJTÁSLÁNC KÍNÁLAT

A Jaguar Land Rover prémium keresztmotoros platformja (PTA) a legmodernebb villamosított hajtáslánc-technológiákkal, valamint a Jaguar ügyfelei által elvárt menetteljesítményekkel és vezethetőséggel társuló, kiemelkedő rugózási komforttal vértezi fel az E-PACE szabadidőjárművet.

A Jaguar E-PACE a takarékos, háromhengeres P300e plug-in hybrid hajtáslánccal, valamint a legmodernebb négyhengeres benzin- és dízelüzemű Ingenium motorokkal egyaránt elérhető. Utóbbiak mild hybrid technológiát alkalmazva kínálnak nagyobb teljesítményt, finomabb működést és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást.

A P300e plug-in hybrid hajtáslánc a 200 lóerős, 1,5 literes háromhengeres Ingenium benzinmotort a hátsó kereket hajtó (Electric Rear Axle Drive, ERAD), 109 LE (80 kW) teljesítményű villanymotorral kombinálja. A modell 6,5 mp alatt gyorsul 0-100 km/óra sebességre, átlagos CO2-kibocsátása akár 44 g/km, üzemanyag-fogyasztása akár 2,0 l/100 km (WLTP TEH, vegyes ciklus szerint.)

A fejlett P300e hajtáslánc háromféle (hybrid, elektromos és töltésmegtartó) üzemmódban használható:

  • HYBRID üzemben a rendszer együtt, a lehető legrugalmasabb, legtakarékosabb módon működteti a benzin- és a villanymotort, intelligens módon váltogatva a tisztán elektromos üzem és a benzinmotor működtetése között
  • EV (tisztán elektromos) üzemben a jármű károsanyag-kibocsátás nélkül halad, akár 55 kilométeren át
  • TÖLTÉSMEGTARTÓ üzemmódban a rendszer akár 85 százalékra képes feltölteni az akkumulátort, lehetővé téve a későbbi tisztán elektromos üzemet (pl. városi környezetben).
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb