fbpx

Öt csillag az Opel Grandland X-nek

Az új Opel Grandland X az Euro NCAP nyilvánosságra hozott törésteszt-eredményei között a maximálisan lehetséges öt csillaggal szerepel. A praktikus SUV mind a négy biztonsági kategóriában jó osztályzatot kapott – a felnőtt és gyermek utasok védelmére éppúgy, mint a gyalogosvédelemre és a biztonsági asszisztensekre. Az Euro NCAP ezenkívül ellenőrizte a Grandland X kívánságra beépített automatikus vészfékezésének hatásosságát is, és a teszten remekül bevált a rendszer.

Opel Grandland

Ezen túlmenően is sokféle elsőosztályú asszisztens- és biztonsági rendszer közül választhat az Opel Grandland X vásárlója. A fáradtság-felismerő például riasztja az autóst, ha elbágyadásra vagy figyelmetlenségre lehet következtetni a vezetési stílusából. Ilyenkor emlékezteti, hogy hosszabb úton tartson néha pihenőt. Az opcionális teljesen LED-es (AFL LED) fényszóró pedig anélkül biztosítja a lehető legjobb látást, hogy elvakítana másokat, nappallá varázsolja az éjszakát, és önműködően alkalmazkodik a menethelyzethez.

Az utazást a Grandland X fedélzetén az Opel Onstar könnyíti meg. A személyes online- és szolgáltatási asszisztens, amellett, hogy segít megtalálni az ellopott autót, és a lehető legjobb csatlakoztatást nyújtja a 4G/LTE WLAN-Hotspottal, szállodai szobafoglalásban, vagy éppen parkolóhely-keresésben is számítani lehet rá. Baleset után automatikusan jelentkezik be az „őrangyal”, és összeköti a jármű utasait személyes Opel OnStar-tanácsadójukkal, aki szükség esetén riasztja a mentőket.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb