Elektromos autó

SEAT Tarraco – biztonságból ötös

Az új SEAT Tarraco ötcsillagos biztonsági minősítést ért el az Euro NCAP tesztelő szervezettől, melynek vizsgálati eljárásai minden évben egyre igényesebbé válnak, mivel a biztonsági szervezet növeli a vizsgálatok számát és szigorúságát. A jármű minden aspektusát megvizsgálják, mérve azt a képességet, hogy az autó megvédje mind a felnőtt, mind a gyermek utasokat, a közlekedés résztvevőit, miközben értékelik a fejlettebb biztonsági segédrendszereket.

A Tarraco aprólékos teszteken ment keresztül, hogy meghatározhassák biztonsági szintjeit. A felnőtt utasok védelmét olyan vizsgálatokon keresztül mérik, amelyek magukban foglalják a 40%-os átfedést és a teljes szélességű merev akadályt, valamint az oldalsó akadályt és az oszloppal való ütközést. Ehhez hozzátartoznak az ostorcsapás tesztek és az autonóm vészfékezés (AEB), melyeket a sebességek és a jármű átfedések széles skáláján teszteltek. Gyermekek védelme érdekében három fő szempontot vizsgálnak: a védelmi rendszerek nyújtotta védelmet, a gépjármű képességét a különböző méretű gyermekbiztonsági rendszerek befogadására, és végül a gyermekek biztonságos szállítását biztosító előkészítéseket.

A SEAT Tarraco-t nem csak a jármű belsejében lévő személyek védelmére fejlesztették, de nagy jelentőséget tulajdonítottak a közlekedés többi résztvevőjének védelmére is. Az Euro NCAP tesztje vizsgálja a gyalogos vagy kerékpáros fej-, medence- és lábsérülésének lehetséges kockázatát is, mit lehet tenni a hatások mérséklése vagy megelőzése érdekében.

A szervezet minden alkalommal úgy ítélte meg, hogy a baleset bekövetkezésekor az utasok és a közlekedők jól védettek; a SEAT Tarraco 97%-ot szerzett felnőtt védelemre, 84%-ot gyermekekre, 79%-ot a közlekedés egyéb résztvevőire és 79%-ot a biztonsági asszisztens rendszerekre.

A legmagasabb biztonsági szintre tervezték

A SEAT Tarraco-t úgy fejlesztették ki, hogy a legmagasabb biztonságot nyújtsa mind az utasok, mind a többi közlekedő számára, és szintet mutasson a versenytársaknak is a biztonság területén. Ennek eléréséhez egyesítették a korábbi SEAT járművek fejlesztése során szerzett tudást és integrálták a legújabb biztonsági technológiákat.

A SEAT Tarraco rengeteg biztonsági rendszert kínál a szenzoradatok alapján, amely lehetővé teszi, hogy az SUV úgy láthassa az utat, mint soha korábban, és ennek megfelelően alkalmazkodjon. Rendszerek, beleértve a Vészhelyzeti asszisztenst, a Holttérfigyelőt és a kilépési asszisztens, a Jelzőtábla-felismerő rendszert, a Forgalmi dugó asszisztenst és a Light Assist fényszóró asszisztenst opcionálisan kínálja, miközben két új biztonsági rendszert is bevezetett: az Ütközést megelőző rendszert és a Borulásasszisztenst.

Az Ütközést megelőző rendszer 0,2 másodpercen belül reagál, ha balesetet észlel – a biztonsági övek meghúzása, a vészvilágítás aktiválása, az ablakok felemelése és a napfénytető zárása – segítve az utastér védelmét. A Rollover Assist, a Borulásasszisztens, ha aktiválva van, működésbe hozza a függönylégzsákokat és a biztonsági övfeszítőket. Ezekhez adódik még a Front Assist-t kerékpár-észleléssel, Sávtartó asszisztens és a Vészhívás asszisztens is.

zparts autóalkatrész
Lotus Cleaning tesztelok.hu

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb