fbpx

Okos frissítések a Teslától

Néhány nappal ezelőtt hatalmas médiaérdeklődés közepette bemutatták az iPhone 6-ot, a Tesla pedig egyből megpróbálta javára fordítani az Apple körüli óriási hypeot. Eddig is tudtuk, hogy jó marketingeseik vannak, de ez talán az eddigi legjobb húzásuk volt. Egyébiránt a Tesla Model S végérvényesen „okosautó” lett, rengeteg újdonságot hozott a legújabb frissítés.

A Model S híres azon tulajdonságáról, hogy időnként új funkciókkal bővül a tudása, anélkül, hogy bárki hozzányúlna. Semmilyen mágikus tevékenységre nem kell gondolni, egyszerűen az autó rendszerét frissítik a Tesla részéről, a Model S pedig ezúttal is alapos „fejtágításon” ment keresztül, a tulajdonosok legnagyobb örömére.

teslaiphone_filtered

A legnagyobb médiavisszhangot kapó frissítés egyértelműen az új iPhone érkezéséhez köthető, ugyanis a villanyautó már az Apple napokban debütált készülékének segítségével is beindítható lesz. A legújabb almás telefonnal (és persze egy szoftverfrissített Model S-el) rendelkező tulajoknak csupán annyi lesz a dolguk, hogy megadjanak néhány biztonsági adatot egy applikáción keresztül, és már indíthatják is a Teslát, akár távolról is. Persze az Apple és a Tesla Motors együttműködése nem most kezdődött, korábban már – hasonló módon – lehetőség nyílt az autó ajtóit távolról nyitni, vagy az akkumulátor töltöttségi szintjét ellenőrizni, klímát szabályozni.

Hogy a többi frissítésről is beszéljünk, ebben a csomagban érkezett meg a közlekedési információk alapján működő navigáció is, amely ellenőrzi a kiválasztott útvonalak forgalmát, dugó, vagy egyéb probléma esetén pedig más lehetőséget javasol a sofőrnek. További nagyon érdekes változtatás, hogy a Model S a GPS koordináták segítségével emlékezni fog arra, hol van szükség magasabb felfüggesztésre (rossz utak, felhajtók), és automatikusan beállítják a szükséges értékeket. Emellett a frissített szoftver az energiatakarékos beállításokkal kapcsolatosan is sok újdonságot hozott, ami segíthet a Model S hatékonyságának növelésében.

IMG_4215-800x600

Kisebb, de annál hasznosabb megoldás az automatikus szinkronizálás, ami a telefon naptárában található bejegyzések (helyszínek) esetében kifejezetten jól jöhet, hiszen a navigáció ilyenkor magától elindul és megkeresi a legideálisabb útvonalat. A Teslának még kedveskedésre is futotta az erejéből, ezentúl akár becenevet is adhatnak a Model S tulajdonosok autójuknak, amely a középkonzol helyén található gigantikus érintőkijelző mellett a telefonon is megjeleníthető.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb