fbpx

Merész lett az új Micra

Nem éppen hétköznapi dizájnnal lépett színre az ötödik generációs Micra, mely az elődjéhez képest jóval modernebb, okosabb, és persze fiatalosabb is lett. Az első példányok 2017 tavaszán kerülnek a hazai szalonokba.

Az új Micrával – nem titkoltan – Európát torpedózza meg a Nissan, igaz az ismerősen csengő név hallatán leginkább egy apró, gömbölyded városjáró képe jelenik meg az emberek fejében, ám ezt az emléket alaposan át fogja írni a legújabb széria.

mic2

Persze az alapkoncepció megmaradt, ám a könnyű, kicsi, és nem túl nagy étvágyú típus ezúttal egy kifejezetten tetszetős, és valamivel nagyobb köntöst kapott. A negyedik generáció faceliftjénél ugyan már komolyabbra vette a figurát a Nissan, a Sway tanulmányautó jóvoltából pedig már számítani is lehetett az átalakulásra, ám a totális megújulásnak most jött el az ideje.

Nem csupán a megjelenés szempontjából fejlődött a Micra, a beltér is jóval előremutatóbb és felhasználóbarátabb lett. A középkonzolon egy 7 colos érintőkijelző kapott helyet, a felszereltségek között pedig vezetőtámogató rendszerek garmadája – gyalogosfelismerő, holttérfigyelő, sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens – is megtalálható lesz.

mic1

A motorpalettát egy háromhengeres, 1.1-es, 73 lovas szívómotor nyitja, a szintén háromhengeres, 900 köbcentis, 90 lovas turbómotor mellett egy 1.5-ös dCi is helyet kap majd a kínálatban.

Az új Micrát Franciaországban gyártják, Magyarországra jövő év áprilisában érkezik meg, a várható árakról még nem adott közre információkat a Nissan.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb