fbpx

Máris megújult a C4 Cactus

A Citroën bemutatta új kompakt modelljét, a megújult C4 Cactust. A modell gyökeres átalakuláson ment át: az alkalmazott technológiák és a motorkínálat terén lépést tart a kategória elvárásaival, ugyanakkor egyedi karakterével továbbra is kitűnik társai közül. Tekintélyesebb formában, de megmaradt a merész, formabontó dizájn.

Az új C4 Cactus expresszív stílusú, széles új orr-részével, újrarajzolt oldalaival és 3D hatású, új ledes lámpákkal felszerelt, impozáns hátsó részével hívja fel magára a figyelmet. Egy tömbből faragott, letisztult sziluettjével, kiegyensúlyozott, telt formáival üde színfoltot képvisel a meglehetősen kötött stílusú kompakt ötajtósok világában. A 2,60 méteres tengelytáv és a rövid túlnyúlások kompakt méreteket garantálnak, ami a fürgeség és a kormányozhatóság szempontjából fontos, ugyanakkor a szegmensben elvárt helykínálat sem szenved csorbát. A friss Cactuson is megtalálhatók a márkától megszokott különleges vizuális elemek, mint pl. az ajtók alsó részére átköltöztetett Airbump betétek, a 360°-ban körben futó ablakfelület, a „lebegő” tető, a két szinten elhelyezett első lámpák vagy a nagyméretű, 3D hatású LED-es hátsó fényforrások. A modell a kilenc karosszériaszínnek és a rafinált színfoltokkal operáló négy színcsomagnak köszönhetően összesen 31-féle külső személyre szabási kombinációt kínál, így mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja ki az autóját.

C4 Cactus

A még nagyobb kényelem érdekében a Cactus mindegyik első ülésen újfajta, nagy sűrűségű habszivacsot alkalmaz, amely javítja az üléskomfortot. Az újfajta habszivacs hosszú távon is optimális kényelmet nyújt, sokórányi vezetés után sem süpped be, és több év múltán sem öregszik el. A modell emellett 3 belső kivitelhez (Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Red) világelsőként Advanced Comfort üléseket is kínál. A fejlesztések a kényelem minden aspektusára kiterjedtek, hogy az utasok úgy érezhessék, hogy a nappalijukban, egy kényelmes fotelben ülnek. Az első üléseken és a hátsó üléspadon is 15 mm-rel lett vastagabb a párnázat, melynek tagolása a fizikai kényelem mellett a vizuális komfortot is erősíti:

A vezető dolgát megkönnyítendő az új modell a legkiválóbb vezetéstámogató rendszerekkel van felszerelve. Ezek a mindennapi biztonságérzetet növelő berendezések megkönnyítik a vezetést, eredményesen küzdenek a figyelemlankadás vagy a pillanatnyi figyelemkiesés ellen, és csökkentik a balesetek kockázatát. A 100%-ban digitális vezérlőfelületen kijelzett funkciók az első lépést jelentik az önjáró autó felé.

C4 Cactus belső

Az új C4 Cactus erőforrásai között egyrészt korszerű technológiákat alkalmazó, jó reakciókészségű és alacsony fogyasztású, ill. CO2-kibocsátású PureTech benzinmotorokat (a PureTech 110 és PureTech 130 turbómotorok 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is elnyerték az Év Motorja címet), másrészt takarékos BlueHDi dízelmotorokat találunk.

Ha a most leköszönő változat tesztjére vagytok kíváncsiak, akkor kattintsatok ide!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb