fbpx

Íme a Lada Xray szériaváltozata

Hazánkba a jövő év második felében érkezhet a Lada új crossovere, melynek a sorozatgyártásba kerülő változatáról a napokban rántották le a leplet. A Vesta padlólemezére épülő Xrayből dízelváltozat nem lesz, három benzines erőforrás közül lehet majd válogatni.

xray2

A koncepcióváltozat kissé bumfordi kinézetéből sikerült valamennyit faragniuk a tervezőknek, azonban jelentős változások nem történtek, a Lada szabadidőautója teljesen beleillik kategóriájának palettájába. Az új Lada áráról ugyan még nem derültek ki részletek, de a korábbi híreszteléseket alapul véve a Dacia lesz hazánkban a legjelentősebb konkurencia, már ami az árcédulákat illeti.

A Lada új irányokba indult meg, ez nem meglepő, hiszen Európa meghódítása a cél, az igyekezet pedig látszik az Xray felszereltségén is, klíma, parkolószenzor, bőrkormány, elektromos tükrök/ablakok is az extrák részét képezik majd, nyilván lesz bőven feláras is közöttük.

xray1

A jó kilátást az emelt hasmagasság biztosítja, a kényelem mellett pedig a biztonság is fontos szempont volt, a Lada céljai között az Euro NCAP töréstesztjein való korrekt helytállás is szerepel. A benzines motorok közül az 1.6-os 106, illetve 114 lóerős kivitelben lesznek elérhetőek, az 1.8-as 123 lovas lesz, ehhez rendelhetővé teszik az összkerékmeghajtást, valamint automataváltót is. A gyártás idén decemberben kezdődik.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb