fbpx

Kompakt élsportoló még nagyobb elánnal: a BMW M135i xDrive

A BMW M divízió prémium kompaktjának teljesítményét mérnöki precizitással továbbfejlesztett futómű-technológia, finomhangolt rugók és lengéscsillapítók, valamint optimalizált hangzásvilág emeli új dimenzióba.

A BMW mérnökei még tovább tökéletesítették a prémium kompakt szegmens nagyteljesítményű élsportolójának motorsportos karakterisztikáját. A futómű-technológia alkatrészeit érintő újítások érezhetően dinamikusabb kvalitásokkal ruházzák fel a BMW M135i xDrive modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,3 – 7,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 167 – 177 gramm / km), amelynek vezetési élményét az utastérben optimalizált hangzásvilág fokozza tovább.

A technológiai finomhangolásoknak köszönhetően a BMW M135i xDrive motorházteteje alatt lüktető négyhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor kimagasló erőtöbblete minden korábbinál lendületesebb vezetési élmény képében ölt testet, már a gázpedál legapróbb érintésére is a lélegzetelállító menetdinamika és a vérpezsdítő kanyarsebesség BMW által fémjelzett kettősét közvetítve. A típus-specifikus futómű-technológia beállításainak részletekbe menő finomhangolása a rögzítési pontok módosításában gyökerezik, amely még határon autózva is precízebb irányíthatóságot garantál. Az élsportoló tovább optimalizált úttartásának köszönhetően a bajor prémiummárka ügyfelei még magabiztosabban zabolázhatják meg a négyhengeres erőforrás letaglózó teljesítményét, kiváltképp a nagy sebességgel vett kanyarodások közben.

Nagyobb kanyarsebesség az optimalizált dőlésszögeknek, az új rögzítési pontoknak, valamint a rugók és lengéscsillapítók finomhangolásának köszönhetően

A bajor prémiummárka tervezőmérnökei tovább növelték a BMW M135i xDrive első kerekeinek dőlésszögét, hogy a modell a nagy sebességgel vett kanyarodások közben is hatékonyan ellensúlyozza az oldalirányú erőket. Az első keresztlengőkarok bekötési pontjainál új, hidraulikus csillapítású rögzítést alkalmaztak, miközben a hátsó tengely rögzítési megoldásait is újratervezték. A rugókat és a lengéscsillapítókat eközben újrakalibrálták. A végeredmény egy részletekbe menően tökéletesített futómű-technológia, amely még a legintenzívebb kanyarokban is minden korábbinál stabilabb úttartást és pontosabb kormány-visszajelzéseket ígér.

Legfrissebb módosításaival a BMW M135i xDrive hamisítatlan stílusban váltja valóra a BMW által kínált legendásan sportos, színtiszta vezetési élményt. A motorsportos menetdinamika égisze alatt a futómű-technológia az erőforrás extrém sportos teljesítményével és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás precíz teljesítmény-elosztásával is hatékonyan dolgozik együtt. A kompakt BMW M modell alapfelszereltségének a motorvezérlő elektronikába integrált hajtásfüggő kipörgés-korlátozás is része, amely a hagyományos megoldásokhoz képest – az így lerövidített jelcsatornának köszönhetően – intenzív kigyorsítások közben, csúszós útfelületeken és nagysebességű kanyarodásokkor is tízszer gyorsabb rendszerteljesítményt garantál. A BMW M135i xDrive első tengelyén egy mechanikus differenciálmű is dolgozik, amely az alapfelszereltségként kínált, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóba építve képes fokozni a modell tapadását, iránystabilitását, agilitását és kanyarsebességét. Szükség esetén a differenciálmű – kigyorsításkor 36 százalékos, túlfutáskor pedig 26 százalékos zárás mellett – képes extra forgatónyomatékot továbbítani az első tengelyre a nagyobb tapadás érdekében. A BMW M135i xDrive modellben az alapfelszereltségként dolgozó dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) munkáját a BMW Performance Control teljesítményvezérlő csomag is segíti, amely a fékrendszer intelligens adagolásával fokozza az autó kormányozhatóságát.

A BMW M135i xDrive széleskörű alapfelszereltségének a típus-specifikus hangolású BMW M sport kormánymű és a rendkívül erős BMW M sport fékrendszer is része. A kompakt élsportoló alapesetben 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, amely az opcionális extrafelszereltség részeként számtalan különböző kialakítású, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsára cserélhető.

Magával ragadó hangélmény az utastérben

A BMW M135i xDrive dupla kipufogórendszere csökkentett ellennyomással könnyíti meg az erőforrás teljesítményének leadását, miközben jellegzetes hangzást is garantál. A karakteres, érzelmekben gazdag hangorkán a kifinomult audiorendszeren keresztül az utastérbe is beszűrődik.

A négyhengeres benzinmotor erejének tökéletesített szólamai minden korábbinál hitelesebben sugallják az utasoknak a BMW M divízió vérpezsdítő üzenetét, mialatt a kipufogórendszer már a gázpedál legapróbb érintésére is érzelmekben gazdag, azonnali tónusokkal reagál. A rendszer minden pillanatban tökéletesen átadja az erőforrás terheltségi szintjét, legyen szó akár a kigyorsításokat övező intenzív teljesítmény-felépülésekről, akár a túlfutásokat követő terhelés-csökkenésekről. A motor begyújtását egy kifejezetten ehhez a modellhez komponált hangzás kíséri, újabb, érzelmekben gazdag aspektussal gyarapítva az utastérben átélhető hangélményt.

Új karosszériafényezési árnyalatok az átütőbb összhatásért

A BMW M135i xDrive egyéniségét és tökéletesített menetdinamikáját vadonatúj, minden korábbinál látványosabb karosszériafényezési árnyalatok hivatottak kihangsúlyozni. A kompakt modell a BMW Group lipcsei gyárában lát napvilágot, amelynek karosszériafényező részlege nem csupán a legkülönlegesebb BMW Individual fényezéseket, de a bajor prémiummárka ügyfeleinek egyedi kéréseit is képes felvinni a karosszériára. A speciális árnyalatok több munkát és több manuális folyamatot igényelnek, a BMW Group lipcsei gyára ezért módosításokat hajtott végre karosszériafényező részlegén és tíz új karosszériafényező szakembert vett fel.

A BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok minden korábbinál átütőbb ruhába csomagolják a nagyteljesítményű modell modern formanyelvét és típus-specifikus stílusjegyeit. A BMW M135i xDrive karosszériafényezési árnyalatai között újdonságként jelenik meg a Sao Paulo Yellow akril BMW M szín, valamint a Frozen Orange metál és a Frozen Pure Grey árnyalat.

BMW.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb