fbpx

Bővül a Hyundai SUV-családja, jön a Kona

A Hyundai nemrég bejelentette B-szegmens SUV modelljének nevét, a Kona teljesen új kivitel, mely előd nélkül csatlakozik a kategóriához. A típus a márka Európában forgalmazott SUV családjának negyedik tagja lesz a Grand Santa Fe, a Santa Fe és a Tucson után. A gyártó szerint haladó irányzatot képvisel, amely a modern vásárlók életstílusát tükrözi.

Kona

A Hyundai Kona mindemellett fontos mérföldkő lesz a márka számára, mellyel 2021-ig az első helyre akarnak kerülni Európában az ázsiai gépkocsigyártók között, nem is beszélve a mintegy 30 új modell és modellvariáns bevezetésről. Az első generációs Santa Fe 2001-es bevezetése óta eladott 1,4 millió SUV megbízhatóságára építve, a vadonatúj Hyundai Kona a szegmens méltó szereplőjévé kíván válni. A márka nem meglepő módon folytatta a SUV “névadási stratégiáját” földrajzi elnevezések alkalmazásával. A Hawaii-szigetek energikusságát hivatott jelképezni a Kona név. A Hyundai rövidesen újabb információkat közöl az i20-ra épülő modellről.

Mindazonáltal teljességgel nem lehet kijelenteni, hogy a semmiből jön a típus, a néhány évvel ezelőtt, koncepcióként bemutatott Intrado ugyan egy elnagyolt változatként, de már a Konát képviselte.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb