fbpx

Kamiq néven jön az új Škoda

A Škoda új crossover-terepjárója a Škoda Kamiq nevet kapta. Ez lesz a harmadik modell a sorban, amely bemutatkozik az európai piacon és egyben a következő mérföldkő a cseh autógyártó SUV offenzívájában. A Kamiq szó a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuit (eszkimó) emberek nyelvéből származik.

A Kamiq nevet már egy Kínában sikerrel debütált terepjárónál megismerhettük, így ideális választás volt az új crossover modell számára is. Ezzel együtt egységes maradt az SUV modellek elnevezési rendszere, ahol a jelenlegi típusok (Kodiaq, Karoq) nevei mind K betűvel kezdődnek és Q betűre végződnek.

Az újdonsággal a cseh autógyártó tovább folytatta SUV kampányát és kibővítette az európai piacra szánt kínálatát egy életmód fókuszú, belépőszintű modellel. A Škoda Kamiq egyesíti a kompaktok agilitását és kezelhetőségét a crossoverek kínálta hagyományos előnyökkel, amilyen például a megemelt üléspozíció, a jobb kilátás, a még kényelmesebb be- illetve kiszállás és az emelt hasmagasság.

A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő modell az új vezetéstámogató rendszerek mellett számos – a tágas belső tér mellett a márka védjegyévé vált – Simply Clever megoldással igyekszik meghódítani a leendő tulajdonosokat.

A Kamiq világpremierjét a március 5. és 17. között zajló Genfi Autószalonon tartja a márka.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb